Sinhrone plivačice iz Moskve na pripremama u Kikindi

Kluba “Arijana” iz Moskve ima dugu tradiciju sinhornog plivanja. Ovaj sport koji uključuje plivanje, gimnastiku i ples veoma je popularan u Rusiji, a plivačice su u Kikindi na pripremama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-U Rusiji imamo veliki broj sportskih klubova koji okupljaju sinhorne plivačice. Od vaterpolista koji su dolazili na pripreme u vaš grad čule smo da su uslovi u SC “Jezero” odlični u šta smo se i same uverile – istakla je Tatjana Ćervakjova, trener.

Iako su prvi put u Kikindi, mlade plivačice pre tri godine su dolazile u našu zemlju.

-Iako je mali grad u Kikindi je divno. Ljudi su ljubazni i nasmejani. Na raspolaganju su nam otvoreni i zatvoreni bazeni koji su u odličnom stanju – kaže naša sagovornica.

Na priprema je 18 devojaka uzrasta od 10 do 15 godina.

-U avgustu učestvujemo na Svetskom prvenstvu u sinhornom plivanju u Južnoj Koreji i nadam se dobrom plasmanu. Sinhrono plivanje je u istom momentu težak i prelep sport. Nemamo kiseonika dok plivamo i u isto vreme moramo biti dobre plivačice, gimnastičarke, akrobate i balerine – objašnjava Tatjana Ćervakjova.

Naša sagovornica istakla je da će ponovo u Kikindi boraviti sledeće godine, kao i da očekuje da se u našem gradu organizuje takmičenje u sinhronom plivanju.