Simbolično sniženje cena Toplane

Nova godina donosi i simbolično sniženje cene grejanja Javnog preduzeća Toplana. S obzirom da je gas osnovni energent koji ovo preduzeće koristi, njegova cena najviše je uticala na cenu grejanja koja će se primenjeivati od početka 2017. godine. Pojeftinjenje će biti minimalno, shodno malom padu cene gasa. Tokom zimskog perioda, građani će morati da izdvoje 143,81 dinar po metru kvadratnom za grejanje, dok će leti ovu uslugu plaćati 33,18 dinara. Upoređujući sa cenama iz ove godine, u pitanju je pojeftinjenje od 0,25 odsto. Za one koji grejanje plaćaju po kilovat satu, pojeftinjenje će iznositi 1,93 odsto.

Kikinđani se sve češće žale da je grejanje loše, a direktor Toplane negira takve tvrdnje.

  • Zakonski je regulisano da se grejanje održava na temperaturi između 18 i 22 stepena. Mi u gradu imamo samo dva slučaja u kojima nije tako. U tim stanovima je problem što su komšije isključile grejanje, saopštio je Miroslav Čičulić, direktor JP Toplana.

Više od osamdeset korisnika Toplane, isključilo se sa grejanja u ovoj godini, a od preostalih korisnika, svega dvadeset odsto plaća troškove grejanja prema potrošnji.