Sezona dvotočkaša počela iz Kikinde

Kikindski moto klub „KI rajders“ okupio je stotinak bajkera iz 15 vojvođanksih klubova. Vožnjom kikindskim ulicama motoristi su označili početak ovogodišnje sezone .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Okupili smo se na inicijativu kluba „Roud flajers“ iz Mužlje kako bi svima skrenuli pažnju da će nas konstantno viđati na putevima. Danas je zvanično otvaranje sezone, a bezbednost na putevima je najvažnija. Za sve nas ovaj skup je veoma značajan jer prvi put sezona počinje iz našeg grada – istakao je Velimir Barbulov, potpredsednik Moto kluba „Ki rajders“.

Bajkerka Hela Stojko iz kluba „Roud flajers“ iz Mužlje takođe je aktivna promotoreka moto sporta:

-Vozim motor već 14 godina. Kod nas u klubu dosta je žena koje se bave moto sportom i vole dvotočkaše. Svima bih poručila da vode računa o dozvoljenim brzinama na putevima i da povedu računa kada sednu na motor. Sa bajkerima je uvek dobro druženje, a poznati smo i po humanosti.

Motoristi su iz Kikinde otišli u Srpsku Crnju, potom u Mihajlovo. Provozali su se kroz Elemir, Zrenjanin, Novi Bečej, Bečej, Gospođince da bi završili u Mužlji. Motociklisti spadaju u ranjivu kategoriji učesnika u saobraćaju kod kojih svaki pad sa vozila može da bude tragičan. Prošle godine nna području PU Kikinda život su izgubila trojica motorista, a učestvovali su u 12 saobraćajnih nezgoda.