Seoske mesne zajednice dobile privremene organe

Svim predsednicima mesnih zajednica mandati su istekli 9. decembra i većina njih dobila je novo rešenje u kojem stoji da je mandat produžen u narednih pola godine. Na sednici Skupštine Grada doneta je odluka kojom se seoskim knezovima produžuju mandati jer se očekuje donošenje novog Zakona o lokalnoj samoupravi u kojem će biti regulisano na koji način se biraju predsednici mesnih zajednica, tako da nije svrsishodno organizovati izbore dok se zakon ne donese.

-Osim u Novim Kozarcima gde je kao privremeni predsednik imenovan Darijan Petrić, u ostalim selima ostali su dosadašnji predsednici. Mandat im traje najkasnije do 15. juna, a ovlaštenja ima ostaju ista – istakao je Goran Dumitrov, član Gradskog veća.

Novi zakon kojim će, između ostalog, biti propisa i način na koji će se birati predsednici mesnih zajednica, nalazi se u skupštinskoj proceduri. Gradska uprava poslala je predloge za izmenu zakona nadležnim republičkim telima – rekao je Dumitrov.

Dumitrov je pozvao sve meštane sa sela da sugestije, primedbe i sve ostalo upute svojim predstavnicima ili da dođu u kancelariju za seoske mesne zajednice u nekadašnjoj MZ “Lidija Aldan”. Za infrastrukturna ulaganja u devet sela u 2017. godini planirano je 47 miliona dinara, a biće izdvojena i sredstva na drugim stavkama namenjena zdravstvenim i obrazovnim institucijama, sportskim i kulturnim događanjima.