“Sentimentalnim putovanjem oko sveta” Maja Volk otvorila “Kikindsko leto”

Kroz toplo avgustovsko veče, porepoznatljivim stilom predstavljanja kroz različite predele sveta publiku  je sprovela, sada već prijatelj grada Maja Volk, čime je otvorila manifestaciju „Kikindsko leto“. Duo „Ženijal“ u sastavu Maja Volk i Aleksandar Vavić u dvorištu Kurije, dva glasa i dve gitare na Letnjoj pozornic poveo je publiku u muzičku avanturu kroz izvorne i filmske kompozicije iz Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Kako je navela, kroz putovanja na pravi način i upoznaje predele o kojima peva.

-Nastavljamo svoj put oko sveta, ali sada sa nekim novim iskustvima, stečenim u razlčičitim zemljama. Ovog puta će biti neki ljubavni dueti, što će biti jače od solo pesama. Videćemo. Ja nikada planski ni ne nastupam, sve zavisi od publike. Svaki koncert je neka nova avantura. Ponela sam  klijalice i knjige, da posle pričamo o zdravlju i zdravoj hrani.

 

U okviru muzičkog teatra sa kratkom pričom između, koja je svojstvena nastupu ovo dvoje muzičara svakako je kao dopuna i zdrav način življenja, kroz pravi odabir, a Maja je i sada imala savet više, baš povodom visokih temperatura.

-Puno vode, puno zelenog čaja. Arapi, koji žive u vrelinama piju čaj. Čaj je jako zgodna piti …tečnost, tečnost. Meso ukinuti! Manje soli! Salate i što više tečne hrane: sirova čorba,  zelena sokovi, žuti sokovi. Što više tečnosti, onda se  uštedi energija  na varenje. Kokosova voda, ona je kao transfuzija, leti, jako bitna…tada smo jako umorni. Kafa da se izbaci, ona ne ide sa vrućinama. Što manje otrova i biće lakše. Kad neko na ovu vrućinu udari kofein i nikotin, onda je teško. Mi smo rođeni u tropskim krajevima i nama ova vrućina ne bi trebalo uopšte da smeta, ali smo obučeni. To je problem, dodala je ona.

Dvoje muzičara zajedno nastupaju više od sedam godina. Aleksandar Vavić je inače ekspert za meksičke i napolitanske pesme, dok je Maja Volk dvostruki doktor, dramaturg, scenarista, profesor, radio i televizijski voditelj, fado muzičar. Ona govori pet, a peva na deset jezika,  bavi se zdravom ishranom. Kako tvrdi, deo njenog sistema zdravog načina života je i muzika, u šta  je kikindska publika i imala mogućnost da se uveri već više puta. U toku Kikindskog leta, nakon pozorišne predstave „ Poslednja šansa“ , sledi Veče sambe i afričkog plesa, a u nedelju veče sa Borom Otićem. Sva dešavanja su besplatna, većinom se odvijaju u Kuriji i počinju u 21 sat.