Savršeno! Onako, kako to znaju Gimnazijalci

Velika sala Narodnog pozorišta nije bila dovoljno prostrana da primi sve one koji su želeli da pogledaju mjuzikl „Od autotjuna do opere“. Ovaj komad su pripremali Gimnazijalci, uz mentorstvo profesorice Snežane Zamurović, a povodom obeležavanja Dana škole.

Kao što su nas navikli, takva su bila očekivanja, a ta očekivanja su rezultirala prepunom salom Narodnog pozorišta, a obećanje dato prošle godine, ovi maštoviti i kreativni đaci naše najstarije vaspitno obrazovne ustanove su to i ispunili. Mjuzikl, u trajanju od gotovo sat vremena, bio je ispunjen različitim žanrovima, prepun dinamičnih prelaza i zanimljivih obrada.

Mjuzikl je urađen kao improvizacija priče o stvaranju posebnog muzičkog spektakla od strane dvoje mladih, kada su i nastale uspomene i zaljubljenost u kreativost kompjuterskog virtouza i mlade balerine.

Vođena duhom i energijom đaka, sa kojima se izuzetno dobro razume profesorica Snežana Zamurović je uspela da objedini više stilova, više generaci i više senzibiliteta:

-Ovo je drugi put da pravimo školski mjuzikl. Nije klasičan mjuzikl. Mi smo napravili miks različitih mjuzikala. I ovde nisu samo maturanti, ovo su baš mlađe generacije, Najviše drugi i treći razredi. Tu je grupa balerina, koje su pravi profesionalci, tu su i momci, kojima su balerine zadale težak program, ali su uspeli da se izbore.

Već prepoznatljiva široj publici, talent o kom se priča Dunja Gašić je zajedno sa svojim školskim drugom, Nikolom Malbašićem, pošto su oboje učenici III 4 podigla celu zamisao na još jedan nivo. Kako je navela Dunja Gašić, njoj ovo nije novo, ali je ipak još jedno iskustvo:

-I brata sam pitala da dođe i učestvuje. Njemu je ovo prvi  javni nastup, ali i dobro iskustvo. Jedva čekam da čujem njegovo mišljenje, kada sve ovo prođe. Nakon nastupa, sve ti je lepo. Ne znaš šta pre da uradiš, da sabereš utiske, da se smiriš, popiješ vodu…ma sve ti je lepo.

 

Na sceni su svoje umeće mogle da pokažu i već gotovo profesionalci kada je balet u pitanju, zatim gimnastičarke, ali i glumci i recitatori, a bilo je streličarskog performansa, savršeno dobro umiksanog i smeštenog u epsko fantastično filmsku priču.

Dvoje mladih, koji su vodili celu priču, šarmanto su ukazivali na to da se nekada i može ispuniti neka davno osmišljena želja. Čet aplauz, salve smeha, sve u svemu- dobra atmosfera koja je vrcala pozitivnom energijom vraćala je vajb akterima, tako da se sticao utisak potpunog jedinstva još jedne dobre generacije Gimnazijalaca, koja ima šta da ponudi gradu kog voli.