Savetovanje “Dobar dan domaćine” spojilo poljoprivrednike i struku

Naučno-stručno savetovanje „Dobar dan domaćine“ u organizaciji novosadskog Poljoprivrenog fakulteta, počelo je pre deset godina u Novom Sadu, a od ove godine se još više približava vojvođanskim ratarima, tako da je prvi put održano u Senti. Ovom događaju prisustvovao je veći broj poljoprivrednika iz Kikinde koji su imali priliku da se posavetuju sa stručnjacima iz agroekonomije i tehnologije proiozvodnje.

 

 

 

 

 

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vladislav Krsmanović predstavio je podsticajne mere agrarne politike za koje poljoprivrednici mogu konkurisati u ovoj godini.

-Budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u 2019. godini namenjen registrovan poljoprivrednim gazdinstvima je blizu 1,3 milijarde dinara. Neke podsticaje finansiraćemo sa 50 odsto više sredstava nego prošlih godina. Uvedene su i nove linije – istakao je Vladislav Krsmanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Poljoprivredna stručna služba “Kikinda” i Odeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Kikinde dali su svoj doprinos savetovanju.

-Poljoprivredna stručna služba “Kikinda” kao suorganizator rado je pomogla da se ovakvo savetovanje održi. Važna je zbog poljoprivrednika sa našeg područja jer su mogli da čuju dosta saveta iz oblasti ratarstva i povrtarstva. Dobro je da na ovaj način poljoprivrednici imaju priliku da se susretnu sa stručnjacima sa Poljoprivrednog fakulteta – rekao je Mladen Đuran, direktor PSS.

Program “Dobar dan domaćine” sačinjen prema interesovanju gazdinstava, a pokazalo da uvažavanje nauke i struke i razmena iskustava daje rezultate.