Savet roditelja Tehničke škole u obilasku školske radionice

Poslednje okupljanje članova Saveta roditelja Tehničke škole, u ovoj nastavnoj godini, organizovano je u zbornici školske radionice.

 

Upoznavanje roditelja sa mestom, gde učenici obavljaju praktičnu nastavu, osmislila je direktorica Nadica Bogdan, kojoj je to bio i oproštajni roditeljski sastanak. Kako je za TV Rubin izjavila, želja joj je bila da svojim angažovanjem, u toku trajanja direktorskih mandata, a dva puta je birana za tu poziciju, utiče da se taj prostor što bolje opremi i sredi, kako bi bilo prijatnije učenicima, ali i predavačima.

 

Roditelji su se odazvali i nakon što su popili kafu i osvežili se u zbornici, imali su mogućnost i da čuju izlaganje o završetku nastavne godine.

Poseta roditelja školskoj radionici predstavljaće ubuduće i neku vrstu saradnje između škole i roditelja, a sve u cilju još bolje afirmacije škole, praktičnog dela nastave, koja je vrlo bitna za smerove, koje pohađaju đaci, mišljenja je i šef praktične nastave Predrag Vučić.  Roditelji su listom oduševljeni izgledom i uslovima praktične nastave, a neki od njih pamte radionicu, koja je ranije potpuno drugačije izgledala.

Tehnička škola u Kikindi postoji više od 90 godina i tokom svog postojanja obrazovala je veliki broj učenika raznih obrazovnih profila i predstavlja bitan faktor u privrednom i društvenom razvitku Kikinde. Po zvaničnim stručnim listama Tehnička škola spada u 5 najuglednijih škola, ove vrste u Srbiji, a takvu reputaciju škola je stekla na osnovu organizovanosti i rezultata i uspeha učenika, nastavnika i rukovodstva, ali i vrlo savremene opremljenosti škole, u okviru koje je i školska radionica.