Saša Tanackov i Bojka Plavšić dobili važno priznanje

Na svečanosti u Zrenjaninu uspešnim privrednim društvima i pojedincima dodeljene su nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za područje Banata. Priznanja se dodeljuje 18. put , a laureati iz Kikinde su Bojka Plavšić vlasnica firme “Mokrin mlek” i Saša Tanackov, član Gradskog veća.
Bojka Plavšić ima mlekaru sa tradicijom dugom sedam decenija, a bavi se proizvodnjom i otkupom mleka, raznih vrsta sireva i mlečnih proizvoda, hleba, testenina i ostalih vrsta peciva.

-Ovo je veliki uspeh i kruna dosadašnjih priznanja. Sada sam se uverila da sam ipak nešto u životu postigla. To je da svo svoje znanje prenesem na unuke za koje mislim da će nastaviti ono što su moji preci započeli, a ja produžila – istakla je Bojka Plavšić.
Saša Tanackov, član Gradskog veća za lokalno ekonomski razvoj i investicije priznanje je dobio za angažovanje u projektima prekogranične saradnje u regionu.


-Ovakva nagrada, koja se dodeljuje za region Banata, svakako da prija, ali je ujedno i dodatna obaveza. Ovo priznanje je deo velikog tima jer kada radite društveno odgovoran posao, kada se trudite da promenite stvari nabolje onda nije dovoljno imati samo ideje i ulagati napore, nego je važna i podrška. Ta podrška dolazi od prvih i neposrednih saradnika, rukovodstva grada i svih onih uvaženih Kikinđana koji žive u Novom Sadu, Beogradu i pomažu vam da realizujete ono što je dobro i perspektivno za sredinu iz koje potičete – rekao je Saša Tanackov.
Miša Anastasijević bio srpski trgovac i dobrotvor iz 19. veka. Trgovao je Dunavom od Beča do Crnog mora. Dobitnicima nagrada uručena je plaketa i zlatnik sa njegovim likom.