Sarajevska romantika u Kikindi: Glasom i muzikom „Hari Mata Hari“ priredio veče za pamćenje

Pesma „Ja te volim najviše na svijetu“ otvorila je koncert grupe „Hari Mata Hari“ u našem gradu. Dupke puna hala „Jezero“ pevala u glas je sa Harijem Varešanovićem, koji je u vojvođansku ravnicu doneo duh sarajevske romantike. Budući da je koncert održan na Dan žena i da njegovu publiku čine najviše pripadnice lepšeg pola, zanimalo nas je koliko praznik znači samom pevaču.

-Očigledno slabo, jer nisam sa svojom ženom, trebalo je da je povedem. Zezam se, znači mi mnogo. Pre svega, to je Dan žena, ljudskih bića kojima su posvećene sve moje pesme. Da nije njih, inspiracija bi bila prazna i štura. Moje pesme ne bi bile toliko poznate i lepe da nema žena i „osmih martova”, ističe u šaljivom tonu Varešanović.

Kvalitet muzičara ogleda se u trajnosti, a bend „Hari Mata Hari“ na sceni je više od 30 godina, pa ih tako prati publika svih generacija, što je za njega velika čast.

-Ko će naći formulu kad neko nekog voli? Publika kad izabere izvođača tu nema odgovora. Mnogi od nas koji se bavimo ovim poslom ljubomorni smo na one uspešnije i često se pitamo „Kako to?“. Narod to bira. Moja draga publika reaguje na to kako ja pesmu napravim i koju emociju odašiljem. Znači mi mnogo što su u publici četiri generacije, što mnogo govori o mom radu i pesmama koje su višegeneracijske.

Našem sagovorniku posebno je drago što je lokalna samouprava izabrala da baš on uveliča osmomartovsko veče i što se u Kikindi i dalje ceni prava pop muzika, u vremenu kada u društvu preovladavaju drugačije note.

-Drago mi je što su Gradska uprava i gradonačelnik imali sluha da u vremenu koje nije muzičko i koje je malo drugačije da prirede ovakav poklon za svoje sugrađane i meštane okolnih mesta. Očekujem koncert kao iz najboljih dana.

I jeste bilo tako. Oko 3.000 ljudi dva i po sata uživalo je u koncertu koji je poklon Grada Kikinde. Osmesi i emocije pamtiće se još dugo, makar dok nas poznati Sarajlija opet ne poseti.