Saradnja kikindskog CSU i škola iz okruženja, kroz “Prosvetni turizam”

Seminarska obuka prosvetara iz novosadske osnovne škole „Đorđe Natošević“ osmišljena je kroz obradu dve teme, u okviru kojih su učitelji nastavnici upoznati sa „Podizanjem nivoa kompetentnosti đaka“ i o „Timskom radu“.

Kako je naveo direktor škole, Nedeljko Đorđić, seminar, koji je organizovan u CSU je i pohvala za učitelje i nastavnike, koji su svoje pojačano angažovanje u okviru nastavnog programa potvrdili putem nagrađenih učenika:

-Zadovoljstvo  nam je što smo danas  u Kikindi. Zanimljivo je da pola od današnjih učesnika seminara nikada nije bilo u vašem gradu, iako smo iz Novog Sada, Vojvođani, ali je tako. Radovali su se što će danas doći. Ovi koji su došli su nagrađeni učitelji i nastavnici, koji su na republičkim i okružnim takmičenjima poosvajali nagrade, znači najbolji od najboljih.

Obe seminatske teme su vrlo značajne budući da se tiču, kako đaka tako i nastavne procedure, koja je zasnovana na timskom radu prosvetnih radnika. 

Ideja CSU je da izađe iz nekih okvira u nameri da bi imali što veći opseg onoga što nude, naveo je direktor centra, Dejan Karanović:

-Ideja CSU je da mi,  zaista izađemo iz okvira onoga što smo do sada radili. Moramo uvek tražiti nove stvari koje će zainteresovati prosvetne radnike. Tako je jedna od tema bila i ova, da napravimo jednu vrstu prosvetnog turizma. Ideja Centra je da kroz edukaciju prosvetnih radnika ih upoznamo i sa našim gradom.

 

Učesnici seminara imali su mogućnost i da pogledaju Vrt znanja, kao vrlo zanimljiv segment u CSU. Namera je da baš organizacijom ovakvih seminara na što atraktivniji način svim učesnicima bude predstavljen program i ponuda CSU ali i grada Kikinde.