Sara Rofa najlepše naslikala baku i deku

Projekat „Međugeneracijska saradnja“ realizuje se u Gerontološkom centru uz učešće i saradnju velikog broja kikindskih škola i škola iz okolnih sela.

Ovoga puta su učestvovali đaci iz 12 osnovnih škola, sa preko 400 likovnih radova. Najlepši rad je naslikala Sara Rofa iz OŠ „Đura Jakšić“.

Saradnja koja ovaj centar otvara ka raznim aktivnostima, rekao je direktor centra Svetislav Vukmirica, motiviše sve učesnike projekta da učestvuju u realizaciji radionica kao i drugih aktivnosti, koje se ostvaruju uz osmišljen program sa najmlađim sugrađanima:

-Sad smo na završetku još jednog projekta. Cilj je međugeneracijska saradnja. Nekada su  saradnja i veza, osećaj davanja i poštovanja bili  normalno uspostavljeni. Odnos prema starijim ljudima je bio drugačiji. Sada je prisutna potreba za individualnošću, koja je  vrlo izražena. Kroz ovakve projekte mi se trudimo da to malo popravimo, da naši korisnici imaju socijalnu interakciju i da se druže sa mladim ljudima.

Osim što je treća nagrada pripala Tijani Stojković iz OŠ “Vuk Karadžić”, druga Dušanu Dailovu iz OŠ ” Gligorije Popov” iz Ruskog Sela, a prva Sari Rofa iz škole “Đura Jakšić”,   iz Gerontološkog centra su osetili potrebu i da se na pravi način, kroz specijalnu nagradu zahvale i učiteljici Danijeli Dragin, koja vodi đake IV razreda u OŠ „Đura Jakšić“.

Njen razred je bio najvredniji u okviru ovog takmičenja, sa najviše poslatih radova. Inače Dragin je jedna od prosvetnih radnika koji se trude da na prvom mestui upoznaju svoje đake, zatim da istaknu rad učenika, kao i da ih motivišu da budu što uspešniji:

-Naša škola učestvuje na likovnim konkursima. Ovaj konkurs je imao veoma  lepu temu “Moji baka i deka”. Koristili smo tuš, vodene boje, tempere i reciklažni papir koji su osmaci koristili na prijemnom ispitu. Pustila sam decu da sama rade.  Trudili smo se da ovi  radovi budi kao slike iz starih albuma  bake i deke. Zahvalni smo što smo dobili nagradu i mogu da kažem da sam veoma ponosna na rad svojih učenika.

Dečje radove su ocenjivali likovni umetnici Marijana Mirkov i Mirjana Kojić. Prošle godine nagrade za najbolje radove su dodeljene školama, dok su ovoga puta organizatori odlučili da nagrade u vidu kompletnog školskog pribora usmere ka samim autorima.