Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke

Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke

Nakon niza godina čaršijskog gunđanja, ovih dana se i javno oglasio još jedan iz plejade žutih pljuvača svega i svačega, znanog i neznanog. Ovog puta to je Dušan Konti Tolicki ispred jednog od osumnjičenih u velikoj međunarodnoj korupcionaškoj aferi, Vuka Jeremića. Ako se javnost pita šta jedan propali i izlapeli Tolicki želi postići angažujući se sa svojim starim dosovskim prijateljima i učenicima Mikijem Panićem, Željkom Bodrožićem, Savom Dobranićem i Zoranom Mileševićem odgovor je svima jasan. Niti može išta pametno pomoći svom gradu niti to želi, jer da je išta želeo da pomogne to bi prvo uradio svojoj supruzi koju je već jednom ubacio u šake najvećih žutih kriminalaca ovog grada. Pustio je, bezdušno, da se tadašnja predsednica opštine, a njegova supruga Jagoda Tolicki, sama bori sa Kontijevim prijateljima, dok sama nije donela odluku da da ostavku na funkciju i time spasi svoj obraz.


Poznati poslovni partner Zorana Mileševića nikada nije napuštao politiku, ali zato je uspeo ono što nije uspelo ni Mikiju Paniću, političkom čudu od deteta, a to je da se ne dočepa nijedne funkcije koju je toliko dugo želeo. Potplaćivao je koga je mogao, agitovao je, ali šampion je dokazao svoju pamet i oteran je od svih. Sada je nanjušio neke nove Katarske pare i pravi stare planove reketiranja, po principu “pola pola” pri tom polazeći od toga da su svi kao i on. Oglašava se ne bi li svom lopovskom šefu Jeremiću pokazao ko je otvorio prostorije stranke, pri tom znajući da će ga jednog dana šutnuti jer ni svojoj kući ne treba. U međuvremenu propali pica raznošač kuje planove sa svojim isto tako propalim starim pajtosima i naširoko poznatom ekipom Bubalo-Jeremić-Đilas, ali jedino zaboravlja da ga svi dobro znamo i da će morati pre svega mnogo toga da objasni. Za početak, pošto dobro pamti i predstavlja se kao stručnjak za finansije i komunalne usluge ostao je dužan da osveži sećanje i javnosti, te odgovori da li je i koliko vremena skrivao da plati račune za vodu što u svojoj porodičnoj kući što u svojoj piceriji, koliko su ti računi iznosili i da li je istina da je teret skrivanja silnih računa za vodu prevalio na građane Kikinde?
Dok perspektivni Jeremićev političar smišlja odgovor Srpska napredna stranka mu poručuje da je Kikindi dosta takvih kombinacija i dosovskih prevara i da smisli neki bolji biznis, jer se od ovog ‘leba neće najesti, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.