Sajam zapošljavanja u četvrtak

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje tradicionalno u prvom kvartalu godine organizuje Sajam zapošljavanja koji je odlična prilika da se građani kojima treba ili žele da menjaju posao, nađu sa poslodavcima.

-U četvrtak u 11 sati u Sali “Partizana” u centru grada biće održan Sajam zapošljavanja. Ove godine su veoma traženi radnici za tekstilnu industriju, tako da dve firme traže 30 ljudi koji bi radili u tekstilnoj proizvodnji. Kuvari ili konobari takođe su traženi i imamo četiri poslodavca kojima su neophodni. Ima potrebe i za trgovcima i radnicima na CNC mašinama. Što se tiče fakultetski obrazovanih najveća potražnja je za mašinskim inženjerima, prevodiocima za ruski jezik i komercijalistima – istakla je Jelena Mitrović, direktorica Filijale NSZ.

Savet naše sagovornice za posetioce Sajma zapošljavanja je da ponesu što više radnih biografija, kao i sertifikate ukoliko ih imaju i da iskoriste priliku da razgovaraju sa poslodavcima. Zaključno sa februarom prošle godine na evidenciji Filijale NSZ bilo je 5.444 nezaposlenih, a u istom periodu ove godine ima 4.559 nezaposlenih.