Sajam unikatnih rukotvorina

Domaći kolači, neobičan nakit, testenina u boji i svi ostali produkti kreativnog rada mogli su se videti na tezgama u centru grada. U svaki proizvod uloženo je mnogo truda, ali i ljubavi.

Sajam unikatnih rukotvorina još jednom je okupio vredne sugrađanke, koje su predstavile svoja jedinstvena dela. Organizator ovog događaja je Kulturni centar Kikinda.

Sajam se organizuje od 2013. godine. Kulturni centar je pozvao sve građane Kikinde da pokažu čime se sve bave. Rukotvorine su napravljene od papira, testa i različitih materijala. U početku je odziv bio slabiji, ali sada ih imamo preko 60. Dolaze nam ljudi iz Mokrina, Iđoša i Zrenjanina, kaže Tanja Nožica, v.d. direktorice Kulturnog centra Kikinda.

Na platou ispred ove ustanove Kikinđani su mogli da nađu različite proizvode, koje su dela lokalnih umetnika i hobista. Naša sugrađanka Milena Pavlov predstavila je testeninu u boji.

            

„Urbanikat Bronx“ je brend mlade Kikinđanke Sanje Bikić. Ona se bavi izradom unikatnog nakita.

Nekoliko tezgi pored nalazi se štand još jedne sugrađanke, Verice Tornjanski, koja slika na crepu i hladnom porculanu. Ona je napravila i stare banatske specijalitete.

           

Na Sajmu unikatnih rukotvorina predstavio se i kikindski Gerontološki centar.

Zora Simić poznato je lice „Sajma unikatnih rukotvorina“ i sličnih manifestacija. Njeni radovi bazirani su na tehnici dekupaž.

Ideja Sajma unikatnih rukotvorina je da se uz druženje i odličnu atmosferu, učesnici predstave građanima Kikinde svoj talenat i umeće. Godinama unazad ova manifestacija privlači pažnju naših sugrađana. Nameru je da bude još bolji, zanimljiviji i interesantniji, da se održava redovno i da prikupi još veći broj izlagača i publike.