Sajam obrazovanja

Grad Kikinda u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovao je „Sajam obrazovanja i obrazovnih profila“ . U hali Sportskog centra „Jezero“ predstavile su sve četiri srednje škole kao i Dom učenika “Nikola Vojvodić” .

-Gradska uprava još prošle godine počela je razgovore sa Filijalom NSZ, Regionalnom privrednom komorom i privrednicima kako bi se obrazovni profili uskladili sa potrebama tržišta rada. To je doprinelo da imamo nove obrazovne profile u narednoj školskoj godini koji će doprineti da se učenici što pre zaposle posle završetka školovanja – istakla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

Ovogodišnji sajam posvećen je sistemu dualnog obrazovanja, tako da su se pored srednjih škola na sajmu predstavili i poslodavci koji zainteresovani za sistem dualnog obrazovanja u kojem će između ostalih učestvovati firme “Grindeks”, “Lira”, “Le Belier”, “Bela vila”. Sajamu je prisustvovalo i oko 800 budućih srednjoškolaca iz Kikinde, sela, kao i svih opština severnog Banata. U četiri srednje škole u Kikindi ima mesta za 570 đaka.