Rukometeši „Kikinde Grindex” spremni za prvu superligašku utakmicu na domaćem terenu

Start superligaške sezone za kikindske rukometaše bio je i više nego uzbudljiv, budući da su prvu utakmicu igrali u Beogradu, protiv velikog sportskog imena „Crvene zvezde“.

Meč je završen remijem, a trener Kikinđana Miljan Stanić smatra da je njegova ekipa pokazala kvalitet, ali i pravila kardinalne greške:

-Utakmica protiv „Crvene zvezde“ imala je dva različita poluvremena. U prvom smo imali igru, prednost, više puta smo imali napade i bili jači za tri ili četiri gola razlike. Usled neiskustva mojih igrača, koji do sada nisu imali priliku da igraju u Superligi, osim njih par, ispustili smo šanse. Imali smo i povredu Vrgovića. Veliki utrošak energije iz prvog poluvremena dao je danka, koncentracija je oslabila, napravili smo kardinalne greške zaredom. Tada su oni poveli sa tri-četiri poena razlike. Tu je moja ekipa pokazala karakter. U zadnjih tri minuta nadoknadili smo četiri gola u minusu. S tim što smo hazarderski odigrali poslednji minut.

Trener je zadovoljan bodom u gostima protiv „Crvene zvezde“. Ipak, sami igrači svesni su na čemu treba raditi da ne bi dolazilo do oscilacije u igri:

Evidentno je da smo najviše problema imali u odbrani, jer je napad dobro funkcionisao. Dali smo 33 gola, isto toliko i primili. Trebalo bi da poradimo malo više na odbrani i da smanjimo broj primljenih golova do 25, smatra Nenad Trumbetaš.

Rukometaši se okreću novom izazovu, jer ih uskoro očekuje utakmica na domaćem terenu:

-Biće nam to prilika da upišemo prvu pobedu u Superligi. Igramo protiv „Sloge“ iz Požege, u petak u 20 sati. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu, da napunimo halu, pa da posle svi zajedno slavimo. Idemo korak po korak. Krenulo je super, a biće sve bolje. Imamo neke nove momke, kojima treba vremena da se još uigraju, ističe Milan Lisica.

Ekipa optimistično gleda na meč protiv „Sloge“ iz Požege, koja je sezonu počela porazom. Kikinđani se nadaju da će hala „Jezero“ u petak biti puna i da će prvu superligašku utakmicu na domaćem terenu posle 14 godina proslaviti pobedom.