Rukometašice “Kikinde” prvenstvo završile sa 22 pobede

Malo kom klubu pošlo je za rukom ono što su ostvarile kikindske rukometašice. U 22 kola prvenstva nijednom nisu poražene, a ovaj uspeh doveo je do toga da će od jeseni igrati u Super B ligi. Branislav Zrnić, predsednik kluba podseća da je početak sezone bio neizvestan i težak jer je u avgustu klub istupio iz takmičenja, tako da je igran baraž kako bi se uopšte stekao uslov da se takmiče u Prvoj ligi -Sever.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ovaj uspeh zasluga je igračica i trenera. Odigrali smo 22 utakmice i u svima smo bili pobednici. Imamo ambicija da ženski rukomet u Kikindi vratimo tamo gde je nekada bio, a to je elitno društvo. Za narednu sezonu planiramo pojačanja. Pozvaćemo igračice koje su nekada igrale u Kikindi da se vrate, a važno nam je i da zadržimo rukometašice koje su sada u klubu – istakao je Branislav Zrnić.

Trener Dragan Mrakić kaže da je ponosan na igračice koje su uspele da ostvare ovaj neverovatan rezultat:

-Zalaganjem, voljom, radom igračice su uspele da budu lideri prvenstva od početka do kraja. Pokazale su da imaju kvalitet, potencijal i da na njih možemo ozbiljno da računamo. I u Super B ligi očekujem da nastavimo uzlaznom putanjom.

Velika je čast i što je kapiten Emilija Lazić proglašena je za najbolju igračicu prvenstva.

Branislav Zrnić ovom prilikom istakao je veliku pomoć lokalne samouprave i gradonačelnika Pavla Markova, kao i pojedinaca iz grada koji su im pomogli da prebrode probleme i postignu ovaj uspeh.