Rukometaši bruse fizičku spremu

Ekipa Televizije Rubin zatekla je radnu atmosferu na treningu kikindskih rukometaša. Prozivka je obavljena odmah posle božićnih praznika, a igrači su rešeni da što bolje dočekaju predstojeće prvenstvo.

 

 

 

 

 

 

-Uglavnom radimo na poboljšanju fizičke pripreme i uigravanju ekipe. Već u utorak, 15. januara , očekujemo prvu prijateljsku utakmicu sa “Dinamom” iz Pančeva. Za sada nema nikakvih promena u klubu. Drugi deo prvenstva starujemo u istom sastavu. Ovo vreme iskoristićemo da popravimo nedostatke uočene u nekoliko poslednjih utakmica – istakao je Goran Kurteš, trener RK “Kikinda Grindeks”.

Ekipa “Kikinda Grindexa” sa 13 bodova nalazi se na osmom mestu na tabeli.

Liga je izjednačena i nijedna utakmica nije laka. Pokazali smo da naš tim ima karakter i samim tim odneli smo pobedu u poslednje četiri utakmice. Nastavićemo u tom ritmu – dodao je Kuretš.

Igrači su spremni da daju sve od sebe kako bi se našli na što boljoj poziciji Super lige.

-Posle dvonedeljne pauze nastavili smo sa pripremama. Prva nedelja je uvek naporna, ali svi željno iščkujemo početak prvenstva. Nadam se da ćemo nastaviti dobar niz sa kojim smo završili prošlu godinu – rekao je Mirko Kenjalo, kapiten.

Osim prijateljske utakmice sa Pančevcima kikindski rukometaši imaće još dva kontrolna meča. U četvrtak, 24. januara dočekuju “Politehniku” iz Temišvara, nakon čega su domaćini “Proleteru” iz Zrenjanina. Prvenstvo Super lige počinje 2. februara, a u prvoj utakmici Kikinđani će ugostiti “Šamot” iz Aranđelovca.