Rukomet: „Kikinda” savladala „Crvenu zvezdu”, a selektor Peruničić evocirao uspomene na naš grad

U poslednjem meču na domaćem terenu u ovoj godini, rukometaši „Kikinde Grindex“ priredili su pravi spektakl za kikindsku publiku pobedivši „Crvenu zvezdu“, veliko ime srpskog sporta.

Iako su na poluvreme otišli uz jedan gol zaostatka, „plavi“ su uspeli da u drugoj polovini meča preokrenu igru u svoju korist i da posle 60 minuta igre slave sa 25:22:

-Nije lako pobediti renomiranog protivnika kao što je „Crvena zvezda“. Na početku se osećao veliki pritisak. Ušli su u meč nervozno, ali je vremenom sve došlo na svoje. Ekipa „Zvezde“ je mlada, borbena i perspektivna. Čestitam mojim momcima i mislim da polako stvaramo historijski uspeh za kikindski rukomet, istakao je trener „Kikinde Grindex“ Goran Kurteš.

Tim je bio osokoljen i navijačima, koji su popunili svako mesto na tribinama hale „Jezero“:

-Mi smo u seriji pobeda. Nastavili smo to i pred publikom, punom halom i njihovim navijačima. Srećni smo i prezadovoljni, nastavljamo tako. Hvala publici na ovolikom broju i čestitam „Zvezdi“ na sjajnoj partiji, a mi nastavljamo našu borbu dalje, dodao je kapiten kikindskog tima Mirko Kenjalo.

Brojčano manja, podrška „Delija“ sa tribina neretko je bila glasnija od ostatka. Iako su došli sa namerom da uzmu bodove i obraduju navijače koji su ih pratili, igrači „Crvene zvezde“ nisu uspeli da ostvare zacrtane ciljeve:

-Došli smo da pobedimo, ali povrede, nedostatak koncentracije i početničke greške su nas koštale da utakmice, iako smo imali prednost u prvom poluvremenu, smatra Janko Pešić iz „Crvene zvezde“

Trener „Crvene zvezde“ Nenad Peruničić istakao je da je njegova ekipa bila oslabljena, ali i da je veoma mlada, pa se na terenu najviše pokazalo neiskustvo:

-Videlo se da su pogubljeni bili. Držali smo se dobro, ali već duže vreme ne možemo da se skupimo. Mnogo igrača nam fali iz postave. Da smo bili kompletni, utakmica bi bila drugačija u našu korist, jer imamo kontinuitet rada. Podigli smo se uz ovu skromnu ekipu. Nažalost, „Zvezda“ je trenutno amaterski klub.

Peruničić, koji je i aktuelni selektor reprezentacije Srbije naglasio je da u kikindskoj ekipi postoji potencijal i da bi neki od igrača mogli da budu deo B selekcije. Iza njega je velika karijera, u kojoj je veliku ulogu imala i Kikinda, a prisetio se i svoje poslednje posete našem gradu:

-Čini mi se da je u pitanju bio „Trofej Jugoslavije“, kad me je pokojni Stankovič doveo iz juniora u A selekciju. To je bilo početkom devedesetih godina. Ostala mi je divna uspomena. Ovde sam na bazenu i potpisao za „Crvenu zvezdu“ i ušao u A reprezentaciju.

Pobeda nad „Zvezdom“ pozicionirala je „Kikindu“ na osmo mesto Superlige. Poslednji meč u ovoj godini „plavi“ igraju u subotu u Požegi, gde ih dočekuje „Sloga“, koju su savladali na početku prvenstva.