Rotari klub dodelio stipendije i donirao 20 računara

Po tradiciji kikindski Rotari klub stipendira mlade i talentovane sugrađane koji su ove godine upisali fakultete. Kikindski rotarijanci izdvojili su sredstva za tri, dok dr Dragan Rankov, takođe član ovog kluba stipendira jednog studenta.

 

 

 

 

 

-Kriterijumi su uvek isti, a to je da se stipendija dodeljuje mladima koji prilikom upisa na fakultet postignu zavidne rezultate. Najčešće su to đaci generacija koji su među prvima na listi za upis, a ujedno su i dobri sportisti i svestrane ličnosti. Stipendija je 6.000 dinara mesečno – objasnio je Velimir Lipovanov, predsednik Rotari kluba Kikinda.

Ove godine stipendije su dobili: Mateja Vukmirica, koji je upisao prava, Veljko Rovović koji će studirati elektrotehniku, Dragana Santrač, medicinu, dok će dr Dragan Rankov pomoći Igoru Bešlinu koji je upisao forenzičko inženjerstvo.

Rotari klub do sada je stipendirao više od 70 studenata. Zajednički su Rotari Distrikt 2483 i kikindski klub sakupiili sredstva za kupovinu računara osnovnim školama.

-Obratili smo se svim našim prijateljima u zemlji i inostranstvu. Ukupno 52 Distrikta učestvovalo u doniranju novca. Sakupili smo 153.000 dolara i napravili smo projekat pod nazivom “500 računara za 50 škola u 25 gradova”. Među njima je u Kikinda kojoj je pripalo 20 računara – rekao je Vladimir Matić, guverner Distrikta.

Pored 18 osnovnih škola računari su dodeljeni i OŠ “6. oktobar”, kao i Osnovnoj muzičkoj školi “Slobodan Malbaški”.