Romantične večeri u kafe-u “Galerija”, za generaciju “50+”

Veče romantke, za one koji tu vrstu emocije još uvek poštuju, moguće je opet provesti u Kikindi. Nakon podužeg perioda, generacija koja je svoje prve plesne korake učila na podijumu diskoteke Mikinica, opet ima mogućnost da obnovi gradivo. Naime, članovi nekadašnje grupe, „Sveci“, koji su sedamdesetih znali da podignu i one namrgođene učesnike igranki, opet sviraju. Kako nam je objasnio zaljubljenik u romantične taktove. Jovan Buter, kako za sebe kaže, stari bubnjar, godinama pokušava da usliši molbu sugrađana, da pokrene tu vrstu takozvane igranke, gde se sviraju “Proarte”, “Dubrovački trubaduri”, ili pesme Lea Martina, Kemala Montena.

Prvi taktovi muzike, koja se čuje iz kafića Galerija, nekadašnjeg Šarana, obično počinju već u dvadeset sati, kada je i naša ekipa prispela, a tada muzičari i zakazuju druženje svim zainteresovanim i traje sve do 23 sata. Već oko pola devet polako se punio lokal, a kako smo mogli da zabeležimo, ideja o romantičnim noćima već ima svojih fanova.

Poznati kikindski bubnjar Voja Đukić, došao je da podrži napor starih i ovejanih muzičara, kako kaže, od kojih je o muzici i on učio.

Lepe majske večeri, koje obećavaju članovi benda Mikinica, kako kažu ovoga leta bi mogle i da se produže do kasne jeseni, ali i dalje. Sledeći korak je na sugrađanima, onim, koji su voleli pesme poput Lole, Marine, Čamac na Tisi, Odiseja, da dokažu da se romantika, ma koliko smerno, ali ipak vratila u grad