Rok veče u Bašaidu

Septembarska lepa noć, u Bašaidu dugo će se prepričavati. Žitelji ovog mesta, u velikom broju su sinoć pokazali i dokazali da rok definitivno ima svoje fanove u svim generacijama.  Dvorište, urbano sređenog prostora, MZ bilo je prepuno i atmosfera je ukazivala da je rok, ustvari karta za bezvremenu generaciju.

 

 

Glavni pokretač cele ove priče  Ivica Stevanov, vrsni roker, kako kaže, spreman je  i dalje na izazove, koje nosi ljubav prema dobrom rok zvuku…

 

 

 

-Odziv je bio fantastičan, vidite i sami. Tu su naše kolege sa kojima smo svirali još početkom sedamdesetih godina. Bašaid ima vrlo veliku rok tradiciju. Meni je jako drago što je ovakav odziv, a još više što su mladi sve ovo nastavili. Došao je i Živojin Žika Rišćanski, zatim prijatelji iz Novog Miloševa, a tu su i mladi Bojan Grujić i Radovan Miladinov, kao i moji drugari koji dele istu strast prema muzici. Ovakvih večeri bi trebalo, ali će i biti još, u to sam siguran…

 

Poznati rok bend, na ovim prostorima, koji svira u originalnom sastavu već više od 40 godina i po tome su jedinstveni u Vojvodini, grupa PIR iz Noviog Miloševa nije prvi put u Bašaidu, ali ih je, kako tumači pevač benda Vladisav Simić, ovakva posećenost oduševila.

 

Rok koncert je počeo na vreme, a pre prvog nastupa, žitelji Bašaida su u duhu korzo manira, prošetali seoskim parkom i glavnom ulicom, kojom mogu na daleko da se ponose. Kako je to već odavno primećeno i ovo dešavanje je propratio predsednik Mesne zajednice, Zoran Petrović koji ima sluha za sve manifestacije koje organizuju žitelji sela.

Nastupom su se predstavili gosti, grupa PIR iz Novog Miloševa, a zatim grupe NIT, Foll i Haos iz Bašaida. Nešto više o rok dešavanju u Bašaidu, gledaoci televizije Rubine će imati mogućnost da pogledaju u okviru prve emisije “Rubinizmi”, koja je na programu u petak,  u 21 sat.