Rok u ritmu starih i mladih na trećem “Suvača demo fest-u”

Da grad ima sluha i ritma svakako je dokaz niz muzičkih manifestacija, koje se odigravaju u Kikindi, Prepoznat na mapi dobrog ukusa naš grad je između ostalog i zbog entuzijazma i dobrog naboja, koji pokazuju pravih rokera, kojih još uvek ima.

Dokaz tome je upravo Suvača demo fest, koji je treći put protutnjio kao poseban hepening, koji okuplja i mlade i one malo starije. Organizatori manifestacije, a među njima pokretač Demo festa, Voja Đukić,  uz podršku grada i lokalnih sponzora uz dobre i jake nosače zvuka oživeli su čošak kraj starog zdanja:

 

-Kao što vidite, vreme nas nije zaustavilo. Sve se odvija onako kako smo planirali, jedino nam vetar malo smeta. Društvo je veselo, bendovi su tu. Moj omiljeni bend su “Devilsi”, svi su odlični đaci i ovo što nastupaju na Demo festu im je jedna od nagrada za dobar uspeh u školi i u sportu.

 

Rok maraton su i prve i druge, pa i ove treće godine otvorili članovi hora Čuperak, uz Cecu Milić i obradu ex Yu hitova , a nakon njih su nastavili u tom ritmu „Devilsi“, pa grupa „Friends“, da bi rok matine zatvorili gosti iz Starog Bečeja, benda “Bubamare”, predvođeni profesoricom klavira Đijantom Lovaš. Ovaj sedmočlani bend je pre dve godine izdao svoj CD sa deset svojih pesama.

Rok sa kolena na koleno, ostavština koja se koristi, voli i doživljava na isti način. Kikindski rokeri oni malo stariji, već imaju svoje naslednike, neke nove klince za gitarom, bubnjevima ili mikrofonom. Zaštitni znak svih je dobar sluh i talent. Jedan od njih Bogdan Šević, stari roker, zvani Boda Šiz imao je svoj nastup, ali je bi i podrška svojoj ćerki, koja ga prati u stopu.

Festival iz godine u godinu ima isti motiv, a i ovoga puta je uspešno prizvao veliki broj posetilaca mišljenja je i Puniša Billy King Zeljković, nekadašnji član Nevernih beba, sada radijski voditelj i voditelj Suvača demo festa:

-Evo sam pokazatelj da je treći po redi Demo fest  u najboljoj meri govori da se ljubav i trud, uz saradnju svih ovih ljudi isplatio. Ovaj najmlađi naraštaj je upravo ovde sebe prepoznao i video sebe u budućnosti uz nešto drugačiju priču, koja se daje u javnim servisima i medijima. Iz mojih usta samo reči pohvale, uz nadu da će trajati još dugi niz godina. Kikinda sebe daje i ulaže u ovu mladu generaciju koja zna da vredi živeti za muziku,  a vaš grad ima tu  posebnu vrstu energiju. Manji broj većih i značajnijih gradova u Srbiji se mogu pohvaliti ovakvim skupom. Ovaj grad ima jedan krug bisera i kulturnih trudbenika koji pronose ime  Kikinde na pravi način, stavljajući grad na mapi pravih i pohvalnih kulturnih dešavanja.

Udruženje muzičara „Suvača demo fest“ koji su potpisnici organizacije jedinstvenog Rok maratona na ulicama grada, obojili su još jedno letnje veče dobrim i nikada zaboravljenim rok zvukom, koji nikada ni neće zamreti u našem gradu. Kako su obećali i sledećeg jula će nas čekati baš na tom starom mestu, kraj suvače, sa ovejanim rokerima i nekim novim klincima.