Rođendansko veče glumice Jelice Sretenović otvoriće manifestaciju “Nedelja žene” u KC

Kulturni centar i ovog marta priprema niz interesantnih i zanimljivih dešavanja, posvećenih ženi. Program ,,Nedelja žena” započinje sutra, u 19 sati, uz rođendansko veče glumice Jelice Sretenović u velikoj sali Kulturnog centra.

Od 3 do 9. marta Kulturni centar organizuje manifestaciju „Nedelja žena“ kroz zanimljive radionice, zatim izložbe, književne večeri i druge interesantnih aktivnosti, koje će, kako je navela direktorica ove ustanove, Tanja Nožica privući ne samo žene, premda je u svakom dešavanju posveta upućena lepšem polu

 

-Čevrtog marta, u ponedeljak je projekcija dokumetarnog, dugometražnog filma “Gospođe u najboljim godinama”, rediteljke Anite Panić. Osam penzionerki, od 62 do 80 godina, koje aktivno učestvuju u stvaranju tog filma.  Petog marta, u utorak gost će biti Aleksandar Dunić, legendarni Kokan iz serije „Porodično blago“. To veče će obilovati poetskim stihovima, čija će nit svakako biti lepa emocija. U sredu, u Narodnom pozorištu, u 19 sati će biti organizovan tradicionalni koncert baletske školice „Mamama na dar“.

U četvrtak i petak ćemo organizovati Kikindski sajam unikatnih rukotvorina” od 10 do 17 sati, na platou ispred KC. Takođe, u četvrtak sa nama će biti književnica Simonida Milojković i njena knjiga “Dijagnoza ljubav” U petak imamo otvaranje izložbe  Smiljane Šalgo, to je njena prva samostalna izložba. U subotu je koncert u Narodnom pozorištu grupe “Melizmi” pod nazivom “Muzika ljubavi”.

 Sva dešavanja su besplatna za sve zainteresovane sugrađane. Iz Centra smatraju da obilje dešavanja može da zadovolji najrazličitije ukuse.

Iz Centra takođe ukazuju na još jednu aktivnost u njihovoj organizaciji a to je Zonska smotra recitatora, koja će biti 10. marta u Domu kulture u Čoki. Na Smotru odlazi 21 učesnik iz Kikinde.

Grad Kikinda je podržao smotru, kao i sva dešavanja povodom proslave Dana žena. Tim povodom u najavi je i besplatni koncert Milana Topalovića-Topalka, koji će biti organizovan 8. marta u SC „Jezero“. Obezbeđen je i autobuski prevoz za sve koji vole ovaj muzički pravac, a žive u okolnim selima.