Rođendanske noći kikindske Kancelarije za mlade kroz “Sova fest”

Rođendanska proslava kikindske Kancelarije za mlade, koja u vidu žurke traje dve večeri izazvala je veliko interesovanje kako mladih sugrađana, tako i za ovu genetraciju muzičkih zvezda u hip hop i rep ritmu, kaže domaćin žurke i koordinator KzM Dalibor Oličkov:

-Kao što znate namera je da na pravi način i nesvakidašnje obeležimo dese godina postojanja Kancelarije za mlade. Ovoga puta je to pokretanje ovog novog festivala, koji će nadamo se, postati obeležje naše kancelarije dugi niz godina. Trudićemo se da nastavimo kontinuitet dobrog rada. Zahvaljujem se Kulturnom centru, svim volonterima, gostima ali i lokalnoj samoupravi koja podržava naš rad, svih ovih godina. Što se tiče festivala, mislim da Kikinda i mladi zaslužuju ovakav festival urbanog zvuka, kao što je Sova festival.

„Trideset stepeni u hladu Lagano konzumiram limunadu Sedim kod kuće jer Napolju je suviše vruće“ jedna od pesama koje su obeležile lični muzički opis Pavla Boškovića koji popularnog kao Gazda Paja, koji je tokom 2017. godine izdao album pod nazivom Album, na kome su se, među 15 pesama, našle i Čke beogradske i Daj mi vina, koje su mu donele širu popularnost. Kako kaže, zadovoljan je onim što je do sada postigao:

-Ćao, ja sam Pavle Bošković, Gazda Paja, a vi gledate Rubin TV. Ja sam dosta puta bio u Kikindi. Drago mi je što ste organizovali ovakav festival, mislim da bi svi gradovi trebalo da organizuju ovakav festival urbanog zvuka.

Osim njega, na bini su se našli i Kikinđanin DJ Nikolas i Djekson Kurtoazija. Izraz hip-hop je nastao kombinovanjem dve reči : hip, koja označava nešto trenutno, sadašnje, i reči hop koja označava pokrete u vidu skakanja. Većina sleng izraza hip hop kulture su postali standardni deo rečnika mladih iz različitih etničkih grupa. Festival ovakvog zvuka oduševio je kikindsku mlađu publiku.

Veče urbanog zvuka premešta se iz petka u subotu. Organizatori, Kancelarija za mlade, koji su angažovali veliki broj svojih volontera, kako bi bili propraćeni svi mogući momenti i za ovo drugo veče, koje počinje u 22 sata i traje do 4 sata nakon ponoći, pozvali na rođendansku žurku Vladimira Dragaša, zatim DJ Groovera, ali i dugo očekivanog Marka Nastića, kao i još gostiju iznenađenja. Inače Sova fest je humanitarnog karaktera, ulazak se ne naplaćuje ali za svi koji žele da doniraju novčaani iznos na ulazu je pripremljena kutija za priloge, a prikupljena sredstva će biti usmerena Centru za pružanje socijalne zaštite „Kuća za sve“