Rimokatolici slave Božić

Rimokatolička crkva i ostale hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas slave Božić.U Rimokatoličkoj crkvi Svetog Franje u Kikindi na Božićnoj misi okupio se veliki broj vernika kako bi proslavili praznik Hristovog rođenja. Mir i blagostanje poželeo im je župnik Tibor Konc.

 

 

 

 

 

-Svim vernicima želim srećan Božić. Ove godine sam posebno istakao mir u porodicama – istakao je Tibor Konc.

Božićnoj misi prisustvovali su predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak i član Gradskog veća Imre Kabok.

-Ono što ovaj dan nosi i sama Božićna misa u crkvi je neopisiv osećaj mira. Božić je dan radosti, uvažavanja i poštovanja. U ime lokalne samouprave i lično ime svim našim sugrađanima, saradnicima, prijateljima želim da ovogodišnji Božić donese mir, radost, zdravlje u porodicama. Najvažnije da mnogo više pažnje posvećujemo jedni drugima, da se razumemo, da budemo tolerantni, da budemo sposobni oprostimo – poručila je Stanislava Hrnjak.

Božić je praznik koji okuplja porodice i prijatelje na jednom mestu. U kućama vernika nalazi se venac-advent ispleten od slame i borovih grančica, ukrašen purpurnim vrpcama. On ima četiri crvene sveće, zbog četiri nedelje posta, koje se pale jedna po jedna, svake nedelje uoči Božića.