Rezultati fudbalskih utakmica

Pored gradskog derbija, koji je obeležio ovaj vikend, odigrane su i ostale utakmice fudbalskog prvenstva. Najuspešniji su bili fudbaleri „Slobode“, koji su na domaćem terenu savladali „Proleter“ iz Banatskog Karlovca sa 2:0. Domaći teren nije pomogao igračima nakovačkog „Poleta“, jer su od „Vojvodine 1928“ iz Perleza izgubili rezultatom 1:2. Prvi poraz u dosadašnjem toku sezone zabeležila je i „Kozara“, koja je u gostima izgubila od „Radničkog“ iz Sutjeske rezultatom 1:0.

Trećina jesenjeg dela prvenstva je prošla i poredak na tabeli na strani je fudbalera sa teritorije Kikinde. Lider grupe je novokozaračka „Sloboda“, koja je uz jedan poraz, ubeležila 12 bodova. Jednim bodom manje mesto niže zauzela je OFK „Kikinda 1909“, dok se uz jedan nerešen rezultat i jedan poraz velikoselska „Kozara“ nalazi na četvrtom mestu tabele. Polovični rezultati u dosadašnjem toku prvenstva plasirali su ŽAK na osmo mesto tabele. Sa druge strane, uz samo jedan bod nakovački „Polet“ trenutno je najlošije rangirani tim.

Odigrani su i mečevi petog kola Područne lige Zrenjanin. Ruskoselska „Crvena zvezda“ savladala je „Omladinca“ iz Botoša rezultatom 4:0. Bašaidska „Vojvodina“ ni ovog vikenda nije uspela da prekine loš niz, pa je na domaćem terenu izgubila od „Proletera 2006“ iz Zrenjanina rezultatom 1:2.

Nakon trećine polusezone, tim iz Ruskog Sela zauzima treće mesto na tabeli Područne lige Zrenjanin, dok je pridošlica lige „Vojvodina“, uz jedan zabeležen bod pretposlednja.

Mnogo golova zabeleženo je u trećem kolu Međuopštinske lige Kikinda – Žitište. Lokalni derbi između „Delije“ i „Borca“ završen je potpunom dominacijom Mokrinčana i rezultatom 7:0, a „Napredak“ iz Banatske Topole igrao je na domaćem terenu nerešeno protiv „Terekveša“ iz Hetina.