Rekordna godina za smeštajni kapacitet, SC “Jezero”

Ova godine SC „Jezero“ će oboriti rekord, kada je smeštaj i organizacija pripremnih treninga za ekipe iz zemlje i instranstva u pitanju. Prema tvrdnji organizatora sportskih kampova u SC „Jezero“Gorana Ivanovskog, ove godine planirano je više od 7 hiljada noćenja  u Kikindi.

SC „Jezero“ svake godine svoje kapacitete iznajmljuije sportistima, koji dolaze na pripreme i koriste pogodnosti centra. Kako je naveo organizator sportskih kampova, Goran Ivanovski, koji sa kikindskim SC sarađuje već četvrtu godinu, momentalno su na pripremama nalaze ekipe vaterpolista iz Ukrajine i iz Rusije:

-Samo ovoga leta na pripremama će pogodnosti SC „Jezero“ koristiti veliki broj  sportista, čak oko sedam ipo hiljada noćenja je planirano, da budem precizniji, što je ujedno i rekordna godina. Sarađujem sa Centrom već godinama i mogu da kažem da imate šta da ponudite ekipama. Uslovi su vrlo dobri, voda, prostor, bazeni, sve je baš kako se i očekuje za ovakav centar, što dodatno motiviše sportiste da ozbiljno treniraju, ali i da uživaju u pripremama.

Više od devedest mladih vaterpolista, uzrasta od 13 do 17 godina, je prvi put u Kikindi. Treneri i ženske i muške ekipe smatraju da su uslovi izuzetni, te da se vredi vraćatio iz godine u godinu.

-Ovde sam već treći put. Veliko mi je zadovoljstvo da dovodim ekipe baš u ovaj centar, zato što ovde imaju sve što je potrebno kako bi mogli dobro da se pripreme.

Uslovi su vrlo bitni, deca dosta vremena provode u vodi i dosta vežbaju. Kod kuće nemaju ovakve uslove. Ovde nam se podiže i kvalitet tehnike i taktike. Zahvaljujući dobrim pripremama, osvajamo dobre plasmane na takmičenjima- rekla je Aleksandra Ivanova, trener ženske ekipe vaterpolista iz Harkova u Ukrajini,  a sa njom se složio i direktor škole “Olimpijske Rezerve” Sergej Gončarov, inače i trener muške ekipe mladig vaterpolista  iz Dnjepropetrovske.

-Mi smo prosto šokirani ovako fantastičnim uslovima, šta da vam kažem. Nisam ovako nešto uopšte očekivao. Vrlo sam zadovoljan. Prvi put mi je da dolazim i da dovodim decu, ali nakon što sam video uslove, upoznao grad, meštane, smatram da sam našao bazu gde ću svake godine dovoditi nove ekipe sportista.

Prioritet rada u fazi priprema mladih sportista je tolerancija na uvećana trenažna i takmičarska opterećenja.

Dobro pripremljeni vaterpolisti koji su prošli celokupnu fazu opšte pripreme prelaze na vežbe i opterećenja usmerena ka specifičnom razvoju, prema maksinalnim dostignućima. U SC Jezeru, ovi mladi ljudi provode dva puta po dva sata u vodi, a nakon toga, u dobro opremljenoj teretani, što im dodatno daje mogućnost  da proprate celokupni program zahtevnih priprema.