Rekordan broj radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Na Sajmu zapošljavanja u Kikindi više od hiljadu nezaposlenih Kikinđana predalo je svoje radne biografije. Najveća gužva bila je na štandu firme “Gordon” iz Subotice, članice “Calzedonia grupe” , koja će do kraja godine otvoriti pogon u našem gradu u kojem će biti zaposleno oko 300 ljudi.

-Najneophodniji su nam šivači s obzirom na to da smo u tekstilnoj indsustriji i bavimo se šivenjem odevnih predmeta. Nije neophodan uslov da kandidati imaju iskustva u šivenju jer obezbeđujemo obuku u našoj fabrici u Subotici – istakla je Sandra Pejić, rukovodilac kadrovskog sektora firme “Gordon”.

I u firmi “Texam”, otvorenoj pre dva meseca, koja se nalazi u objektu nekadašnje firme “Prevoz” potrebni su šivači.

-Trenutno izrađujemo džakove za kosilice, a uskoro ćemo početi sa proizvodnjom vojne opreme: pancire, futrole, opasače. Naša firma je predstavništvo italijanske kompanije koja postoji već 50 godina. Imamo 23 radnika , a treba nam nam još šezdestak- rekao je Manuel Mikša, predstavnik firme “Texam”.

Radnici su neophodni i u fabrici “Zoppas”.

-Započeli smo sa izgradnjom nove fabrike tako da zapošljavamo radnike u proizvodnji, ali su nam potrebni i mašinski inženjeri, inženjeri kvaliteta, mašinskog dizajna. Do kraja godine zaposlićemo oko 1.000 radnika, a sada ih imamo 535 – dodala je Mirjana Rošu iz Kompanije “Zoppas”

Sajam zapošljavanja organizovala je Filijala NSZ u saradnji sa gradskom upravom. Kako je istakla direktorica Filijale Jelena Mitrović na ovom sajmu je rekordan broj radnih mesta od kada se on organizuje.

Miodrag Bulajić, član Gradskog veća istakao je da se u protekle tri godine broj nezaposlenih u Kikindi smanjio za 1.280 ljudi odnosno za 19,75 odsto.

Poslodavci su tražili i: nekvalifikovane radnike, kuvare, konobare, trgovce, građevinske radnike, vozače, mašinske inženjere, diplomirane ekonomistea, diplomirane elektroinženjere. Na evidenciji kikindske Filijale NSZ trenutno je 4.400 nezaposlenih.