Rekonstrukcija vodovodne mreže

U Prizrenskoj ulici od Svetosavske do ulice Sterije Popovića u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže. U delu drugog rejona dotrajala vodovodna mreža biće zamenjena u dužini od 537 metara.

-Stare azbest cementne cevi biće zamenjene novim, polietilenskim. Zameniće se i dotrajali pocinkovani priključci. Pošto se završe radovi u Prizrenskoj ulici, ljudstvo i mehanizacija seli se u ulice Nikole Pašića, Dositejevu i Žarka Zrenjanina. Do kraja godine u navedenim ulicama biće rekonstruisano oko dva kilometara mreže. Ugovorena vrednost radova je 24 miliona dinara sa PDV-om, a izvođač radova je “Graditelj NS” – istakla je Miroslava Obadić , portparolka JP “Kikinda”.

Zamena cevi obuhvatiće deo ulice Nikole Pašića od Braće Lakovića do Kralja Petra Prvog, deo Dositejeve od Nikole Pašića do Nikole Tesle i deo ulice Žarka Zrenjanina od Nemanjine do Suvačarske.

-U JP “Kikinda” planirana je i rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Vuka Karadžića, Milana Sivčeva, Dragoljuba Udickog i Sutjeskoj ukupne dužine 1,5 kilometara. Za ove radove, vredne 24,5 miliona dinara bez PDV-a, raspisana je javna nabavka. Ukupno će biti rekonstruisano oko četiri kilometara vodovodne mreže za šta će JP “Kikinda” izdvojiti oko 45 miliona dinara bez PDV-a.Sadašnji radovi na vodovodnoj mreži su nastavak posla započetog prošle godine kada je rekonstruisan vodovod u ulicama Laze Kostića, Sterije Popovića i Suvačarskoj za čega je izdvojeno 10 miliona dinara – rekla je Miroslava Obadić.

Javna nabavka za ulice Vuka Karadžića od Braće Tatića do Jovana Jovanovića Zmaja, Dragoljuba Udickog od Slobodanke Acigan do Distričke, Milana Sivčeva od Dragoljuba Udickog do Mokrinskog druma, Sutjeskoj od Žarka Zrenjanina do ulice Mike Antića je raspisana i 17. novembra je zakazano otvaranje javnih ponuda. Početak rekonstrukcije u pomenutim ulicama će zavisiti isključivo od vremena jer dolaze zimski meseci.