Rekonstruiše se vrtić “Naša radost”

Vrtić “Naša radost” biće kompletno rekonstruisan od podova do plafona. Mališani koji pohađaju ovaj objekat u novoj školskoj godini imaće bolje uslove za boravak.

-Uz pomoć Vlade Mađarske i Mađarskog nacionalnog saveta uspeli smo da dobijemo sredstva za projekat koji se odnosi na rekonstrukciju objekta, nabavku opreme i finansiranje rada vaspitača. Naime, prvi put će u ovom vrtiću biti otvoren celodnevni boravak odnosno obdanište za grupu na mađarskom jeziku. To je bio jedan od ciljeva našeg projekta – istakao je Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika.

Vrednost projekta je oko 60.000 evra. Osim uređenja “Naše radosti” novac će biti uložen i u vrtić u Sajanu.

-Za radove u vrtiću “Naša radost” opredeljeno je oko 1,2 miliona dinara, a oni će obuhvatiti zamenu prozora, novog parketa, krečenje i farbanje. Oko 400.000 dinara biće utrošeno i za kupovinu novog nameštaja. Za vrtić u Sajanu opredeljeno je 10.000 evra za zamenu prozora i sanaciju postojećeg grejanja – pojasnio je Talpai.

Projekat će se realizovati u nekoliko faza.

-Druga faza projekta odnosi se na kupovinu igračaka u vrednosti 2.000 evra za vrtiće u Ruskom Selu, Sajanu i “Našu radost”. Takođe u ruskoselskom i objektu “Naša radost” biće postavljena dvorišna igrališta u koja će biti uloženo 8.000 evra – rekao je Šandor Talpai.

Treća faza realizovaće se krajem ove ili u prvim mesecima naredne godine. Ona obuhvata kupovinu mini-busa koji će prevoziti decu do obdaništa.

-Važno je istaći da će od pomenutih investicija dobrobit imati sva deca koja pohađaju vrtiće u kojima se radi, kao i sam grad. – zaključio je naš sagovornik.

Od 1. septembra celodnevni boravak na mađarskom jeziku u “Našoj radosti” pohađaće 13 dece, a Talpai očekuje da će radovi biti završeni do početka nove školske godine.