Radovi u OŠ “Jovan Popović”

Zaposleni u OŠ “Jovan Popović” pripremaju se za početak nove školske godine. Sredstva za radove koji su u toku obezbeđena su u budžetu Grada Kikinde.

-Uz podršku lokalne samouprave, letnji raspust iskoristili smo da uredimo najlošije učionice u školi. U toku su radovi u kabinetu za tehničko obrazovanje gde se menja pod, nakon čega će prostor biti okrečen.Krečili smo i farbali dve učionice u kojima će od 1. septembra boraviti đaci prvaci. – istakla je Jelena Krvopić, direktorca.

U adaptaciju kabineta biće uloženo oko pola miliona dinara.

-Škola je dobila 820 hiljada dinara na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo pravde. Novac će biti utrošen za kupovinu 10 projektora sa zidnim nosačima i četiri lap topa. Osim naše na ovom konkursu sredstva su odobrena i školama “Slavo Rodić” iz Banatskog Velikog Sela i “Milivoje Omorac” iz Iđoša. I na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uspeli smo da obezbedimo 300 hiljada dinara za nabavku rukometnih golova, švedske klupe, strunjača za skok u vis, lopti i sitnnih rekvizita – napominje naša sagovornica.

Škola “Jovan Popović” konkurisala je i za sredstva za rekonstrukciju fasade.

-Do 31. avgusta trajao je konkurs Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje koji je raspisan za sanaciju i adaptacju obrazovnih ustanova.Uz pomoć lokalne samouprave aplicirali smo za sredstva za uređenje fasade koja je u najkritičnijem stanju. Građevinska inspekcija ocenila je fasadu nebezbednom tako da je škola ograđena. Vrednost projekta je oko 7,5 miliona dinara – rekla je Jelena Krvopić.

U fasadu nije ulagano duže od 20 godina, a u ovoj zgradi obrazovno-vaspitani rad organizovan je još od druge polovine 19. veka. U školskoj 2017/2018. godini upisano je 35 đaka prvaka u dva odeljenja.