Radovi u Gimnaziji “Dušan Vasiljev”

U Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ u toku su radovi na adaptaciji kabineta iz biologije i iz istorije i zamena novih velikih drvenih vrata na fiskulturnoj sali.

Radovi su počeli prve nedelje januara, a urađeni su i pregradni zidovi, što će dodatno osvežiti učionic, rekla je direktorica ove vaspitno obrazovne ustanove Mirjana Dražić:

-Sredstva za ovu namenu omogućila nam je lokalna samouprava, ali i fabrika „Toza Marković“, koja je obezbedila pločice, a iz sopstvenih sredstava ćemo  iznaći sredstva za rasvetu. U drugoj prostoriji, učionici koja služi kao kabinet za istoriju, radi se pod, zidovi i obnavlja se pregradni zid koji je do nedavno bio potpuno uništen.

Radovi su povereni građevinskoj firmi „Pemir“. Za zidarske i stolarske radove izdvojeno je 866 hiljada dinara, a planirano je da radovi budu završeni do kraja ove nedelje.

U ovoj zgradi, oko 30 učionica koriste đaci dve škole i sve su ustvari zajedničke. Gotovo sve prostorije su sporadično sanirane uz mala ulaganje i ono što je evidentno to je da baš ovu zgradu čekaju velike sanacije i kroz zidarsko tesarske radov, prilagođavanje normalnijem prostoru za obavljanje nastave.