Radno subotom: Humanitarna akcija „Sberbanke“ osvežila prostorije Školskog dispanzera

Ova subota u Školskom dispanzeru protekla je radno, ali umesto malih pacijenata, hodnike su ispunili radnici „Sberbanke“, koji su u ovu zdravstvenu ustanovu došli lepim povodom:

-U okviru humanitarne akcije „Uređenje zdravstvenih ustanova“ „Sberbanke“, Kikinda je prva na listi, pored Beograda i Leskovca, koja je deo ovog programa. Imamo čast i zadovoljstvo da su predstavnici „Sberbanke“ ovde kod nas i trenutno se radi na farbanju radijatora. Pored toga, u planu su drugi manji radovi, vezani za ogradu i gelender, ali ne ovaj put, objašnjava načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera dr Vesna Tomin.

Ova akcija značajna je za kikindski Dom zdravlja, koji ima 17 objekata i nije uvek lako pronaći sredstva za njihovo održavanje:

-Prvo bih htela da se zahvalim svim organizacijama koje su dosada učestvovale u donacijama, posebno kada su u pitanju Dečiji i Školski dispanzer, jer su nam deca najvažnija. Sada se posebno zahvaljujem „Sberbanci“, koja je izabrala baš Kikindu kao prvi grad gde će da napravi svoju akciju. Mi smo Dom zdravlja koji je jako razuđen. Imamo 17 objekata i svi su skloni nekim adaptacijama, tako da nam je ovo zaista vrlo značajno i dobro došlo, kaže direktorica Doma zdravlja Kikinda dr Biljana Marković.

U dispanzeru je urađeno mnogo toga. Zgrada u kojoj funkcioniše je stara i od izuzetnog značaja, pa je neophodno uložiti još kako bi ona dobila izgled kakav zaslužuje:

-U narednom nas očekuje zamena prozora, pre svega spoljašnjih okvira i spoljašnjih stakala. Odradiće se i manji građevinski radovi, koji su vezani za zamenu te drvenarije. Radimo na tome da i dalje apliciramo na ovakve humanitarne programe, da bismo uredili dvorište. Polako ćemo doći u situaciju da će naš prostor biti zaista uređen i lep i da ćemo naši pacijenti i mi ovde uživati, dodaje dr Tomin.

Podršku u adaptaciji prostora i nabavci opreme Dom zdravlja uvek ima i od lokalne samouprave. Ipak, ovakve akcije predstavljaju i svojevrsan apel ostalim organizacijama, posebno lokalnim, da upriliče slične aktivnosti.