Radna akcija “Hej-haj, brigade!”, u srcu Kikinde

Deseto okupljanje nekadašnjih učesnika radnih akcija  počelo je pre zvaničnog otvaranja i to na pravi akcijaški način, odlaskom na trasu, gde se radilo i sve što je planirano i uradilo.

Susret ovejanih kolekcionara žuljeva, protekao je uz pesmu i smeh, a brigadiri su već oko deset sati bili na odredištima na kojima je  bio pripremljen teren. Mlaka i potez u ulici Distričkoj od danas su bogatiji za oko 300 sadnica, koje su posadili akcijaši iz Kikinde, Mostara, Sarajeva, Poreča, Novoga Sada, Velenja, Breze i drugih krajeva bivše Jugoslavije.

Kako je navela predsednica UG „Dora“,Vesna Petković, plan je ispoštovan, vreme je poslužilo, a ni elana nije  manjkalo. Inače, UG “Dora”, koje je organizator okupljanja svih ovih godina, obezbedilo je za sve akcijaše i  ručak nakon trase.  Jubilarno okupljanje akcijaša je ovoga puta do Kikinde dovelo  nekadašnje akcijaše, koji nisu nikada ranije bili u našem gradu, što je dodatno povećalo sigurnost da rade pravu stvar. Iako već lična karta pokazuje da je pola veka proteklo, nekada mlada ekipa, još uvek želi da radi i da gradi, što su pokazali i tokom današnjeg sunčanog dana. Slika rada i zajedništva, nepokolebljiva u nastojanju da dokaže da u ovakvim okupljanjima ne postoje granice. Nakon rada i posađenih sadnica, pokupljen je alat, sortiran i složen u sanduke, a vredni akcijaši su pozvani na pravi domaći gulaš, da se okrepe i pripreme za sledeće aktivnosti u naselju.