Radionicom preko edukacije do mogućeg zaposlenja

Mladi sugrađani  imaju mogućnost da učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne za buduće zaposlenje. Radionice se održavaju u Kulturnom centru, a sa polaznicima rade sertifikovani predavači.

Radionice su osmišljene u okviru nacionanog programa Coca-Cola HBC Srbija  podrška mladima, koji ova kompanija sprovodi već drugu godinu zaredom, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om. U okviru radionice, koje se održavaju u svečanoj sali Kulturnog centra koji je, kao i Kancelarija za mlade podrška realizaciji projekta, polaznici uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, kao i o upravljanju projektima. Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke, objasnio je trener na projektu Dejan Živković i dodao:

-Cilj ovog projekta je da se mladima pomogne da što pre pronađu posao ili ukoliko postoji takav vid  ambicije da što pre pokrenu svoj posao. Ovde će dobiti raznorazna znanja i veštine, pre svega veštinu komunikacije, veštinu pisanja dobrog i kvalitetnog CV-a, kao i motivacionog pisma. Ključno je kako se ponašati tokom intervjua, kako bi mogli da povećaju svoje šanse pri pronalaženju adekvatnog posla. Kroz tri dana radićemo i na njihovoj motivaciji i samopouzdanju.

Mladima nedostaje praksa, kao i saveti, dodao je Živković, koji će im koristiti na budućim pozicijama pa su odlučili da podrže one koji će jednog dana uobličavati budućnost društva. Zainteresovani mladi sugrađani, smatraju da je svaki vid pomoći ka ličnom usavršavanju itekako dobrodošao.

Nakon prošlogodišnjih radionica koje su organizovane za više od 700 mladih, više od 100 ih je našlo zaposlenje i to je bio motiv da ove godine organizuju program za više od 1000 polaznika. Radionice u trajanju od tri dana su besplatne I osim u Kikindi orgazuju se u Novom Sadu, Vranju, Šapcu, Užicu, Jagodini, Valjevu, Čačku, Subotici i Kruševcu.