Radi se u centru Nakova

U Nakovu uveliko traju građevinski radovi koji se finansiraju iz budžeta Grada Kikinde. Posao isplaniran početkom godine, po prioritetima mesne zajednice, sada se i realizuje.

-Obavljaju se pripreme za asfaltiranje ulice Miladina Zorića, završava se parking ispred dečijeg vrtića, a neimari će urediti i parking ispred OŠ “Petar Kočić” – istakao je Milan Majstrović, predsednik MZ Nakovo.

Ovo selo ima pripremljene projekte za ulice Miladina Zorića I Ive Lole Ribara koje su u najlošijem stanju.Ulica koja se asfaltira ima 600 metara i biće uređena u celosti. Osim toga meštani dobijaju i novu stazu do groblja u dužini od 300 metara.

-Rebalansom gradskog budžeta krajem jula budžet MZ Nakovo uvećan je za 2,3 miliona dinara i zajedno sa samodoprinosom iznosiće 8,5 miliona dinara – kaže Majstorović.

Kako ističe Majstorović u poslednje vreme sve više Rumuna interesuje se za kupovinu kuća u selu. U ovom momentu u Nakovu ima 150 kuća koje su prazne, a naš sagovornik pozvao je njihove vlasnike koji žele da ih prodaju da se jave u mesnu zajednicu i ostave kontakt kako bi se izašlo u susret zainteresovanim kupcima koji žive preko granice. Trenutno u Nakovu ima oko 1.000 stanovnika.