Racionalizacija u Kikindi primer dobre prakse

U Skupštini Grada održana je IV sednica Saveta upravnog okruga . Tim povodom predstavljene su zakonodavne aktivnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ,kao i uloga Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine.
Sednici su prisustvovali predstavnici svih pet opština i grada Kikinde, kao i Privredne komore, NSZ, klastera banjskog turizma, Regionalnog centra “Banat”. Cilj je bio da se na jednom mestu okupe svi koji idejama i projektima mogu poboljšati poslovanje i život u severnom Banatu.

okrug-sednica
-Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave završilo je racionalizaciju unutar javnog sektora, a sada započinje optimizaciju odnosno raspoređivanja postojećih poslova na kpacitete koji postoje u administracijama. Kikinda se, kada je u pitanju racionalizacija javnog sektora, izdvaja kao primer dobre prakse – rekao je dr Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine je produžena ruka Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a cilj  je da pomogne izradu i realizaciju projekata koji se finansiraju iz evropskih fondova.