“Prvomajskim” odvažnim kamperima ni kiša ne smeta

Oblačno vreme, kiša u najavi, temperatura koja jutros nije išla preko deset stepeni sve to su bili razlozi da na standardnim izletničkim lokacijama, na kojima su Kikinđani odlazili na takozvani „prvomajski uranak“ ovoga maja bude daleko manje kampera.

Tradicionalno zagrevanje, koje je april dao kao predlog, svojim lepim prolećnim vremenom i visokim temperaturama, sve se to izjalovilo onima, koji za kada je piknik u pitanju i to onaj pravi prvomajski traže sunce, lepo vreme i dobar vetar. Ništa od toga jutros nije bilo na najlepšem vikend izletištu, koji je omiljeno kako za one starije tako i za mlade.

 

Mesto Vodice, oko deset sati, jutro poptilično hladnjikavo.  Naša TV ekipa je zatekla jednu grupu  prijatelja i kumova kojima, kako kažu  uopšte nije bitno da li ima ili nema kiše, da li je hladno ili ne, njihova misija je prvomajski roštij.

 

 

 

Pored samog kanala, u želji da se osim pripremanja roštilja i obaveznog igranja odbojke, zabaci kojia udica i okuša sreća, pronašli smo i mlade, ali malo starije.

 

Na Simićevom salašu, takođe vrlo omiljenom izletničkom mestu na kom se odlazi na višednevni piknik bilo je najviše mladih. Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine i ekologiju  su, u saradnji sa DOROM i izviđačima izlrtničko mesto očistili, uredili,  a i obezbeđen je veliki kontejner gde će nakon završenog kampovanja izletnici moći da odlože sav nered.

Ono što je sasvim sigurno, što smo zapazili, a to je da želja i opravdanost namere da se na stomatološkom suncu, uz martovsku temperaturu provede noć u šumi, ide u korak sa godinama, što će reći da je na tom mestu bilo najviše baš mladih, kojima ne smeta, taman i da je počeo sneg da provejava.

 

 

Klasična priprema vatre za roštilj, smeh i opuštena atmosfera, kako god da je vreme bilo u najavi ili se obistinilo, ukoliko je plan postojao u najviše slučajeva ekipa je našla i rešenje. Sunce je nakon podneva rešilo da poseti prelepa izletnička mesta, unoseći onu dobro poznatu prazničnu euforiju kada najbolje zna da legne prava turska kafa skuvana na tek založenoj vatri.