Prvomajski proglas SSSS

1. maj, Međunarodni dan rada drugu godinu zaredom u Srbiji se obeležava bez okupljanja radnika u organizaciji sindikata. SSSS je i ove godine izdao prvomajski proglas , rekao je Ilija Drljić, predsednik SSS za Kikndu, Čoku, Novu Crnju i Novi Kneževac.

Na našu veliku sreću u našem gradu nije bilo velikih otpuštanja radnika i zaustavljanja proizvodnje tako da smo 1. maj dočekali u stabilnoj privrednoj situaciji. To je doprinelo da najzad možemo da kažemo da Kikinda ima tržište rada. To praktično znači da radnici imaju mogućnost da ukoliko nisu zadovoljni u jednoj kompaniji moga da nađu posao u drugoj – rekao je Ilija Drljić.

Ova kriza je još jednom pokazala vrednost svih radnika za funkcionisanje društva i naš svakodnevni život.

U Kikindi rade sva privredna društava, a situacija u svetu radu je puno bolja u odnosu na 1. maj prošle godine. Važna je i činjenica da sve manje zaposlenih prima minimalnu zaradu.

U našem gradu ima oko 8.000 radnika zaposlenih u privredi i dvadesetak poslodavaca za koje može da se kaže da su na nivou srednjih i velikih kompanija. Oni čine okosnicu privrede našeg grada.