Prvo pa muško

U pet minuta posle ponoću u kikindskom Porodilištu rođena je prva beba Vukašin Radonić. Majci 24-godišnoj Marini Radonić iz Novog Miloševa ovo je prva beba. Porođaj je kako ističe protekao dobro, a mali Vukašin rođen je sa tri kilograma i 600 grama i dužinom od 56 centimetara.

 

 

 

 

-Poklone koje samo dobili puno znače. Sigurna sam da će biti još dece u našoj porodici tako da će Vukašin dobiti brata ili sestru – istakla je ponosan mama.

Prva beba dobila je poklon čestitiku vrednu 40.000 dinara koju je majci uručila predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak:

-Porodilište je najlepše odeljenje kikindske Bolnice i mi smo sa velikom radošću posetili sve majke i bebe koje se nalaze ovde. Godina nam je divno počela i nadam se da će se tako i nastaviti.

Prva, ali i ostalih osam beba na Ginekološko-akušerskom odeljenju dobile su bebi pakete od Crvenog krsta.

-Najviše se radujemo ovoj akciji. Crveni krst uvek je tu i kada su teški, ali i kada su lepi trenuci – dodala je Marijana Mirkov, predsednica Crvenog krsta Kikinda.

Lepa vest iz Porodilišta je što je prošle godine rođeno više beba u odnosu na 2017. godinu.

-U 2018. godini na Porođajnom odeljenju imali smo 491 porođaj što je u odnosu na 2017. pet beba više. Nadamo se da ćemo u 2019. godini premašiti ovaj broj porođaja i imati više posla – rekao je dr Dušan Bogunović, ginekolog

Da će se želje da ima više beba i ostvariti govori i primer sugrađanke Dušice Jovišić koja je u 39. godini rodila petu bebu.

Za lokalnu samoupravu socijalna politika je veoma važna tako da su budžetom predviđena sredstva za njeno unapređenje.