Prvo mesto u sportu, za penzionere iz Sremskih Karlovaca

Na trećem regionalnom sportskom takmičenju, građana treće dobi, koje je održano u Kikindi, prvo mesto u generalnom plasmanu pripalo ekipi Udruženja penzionera iz Sremskih Karlovaca.


Takmičenje, koje je održano u Kikindi je ovoga puta okupilo deset aktivnih ekipa, koje su se okušale u tri discipline: pikado, bacanje pločica u metu i viseća kugla. Velika sala, kao i druge prostorije udruženja bile su pretvorene u inprovizovani sportski teren, koji je savršeno dobro poslužio. Kako je istakao predsednik kikindskog Udruženja Velizar Silvester, sportski susreti su ustvari još jedna vrsta saradnje, koju su uspostavili sa drugim udruženjima

Kako je navela predsednica KUD-a „Sunčana Jesen“, koji su i organizovali susrete, Jela Veličkov, inače vaspitač po vokaciji,  organizacija ovakvih skupova nije naročito zahtevna, a sama ekipa je dobro pripremljena, baš zbog čestih proba i uigranih članova, koji često, ekipno odlaze na razna takmičenja.


Jedna od vrlo aktivnih članica kikindskog udruženja penzionera i KUD-a  „Sunčana Jesen“  Vera Mandić godinama je u  sekcijama i redovno dolazi na probe, te se opravdano i nada boljem uspehu, što jeste bio delimičan motiv i drugim učesnicima.

Na takmičenju je uzelo učešće oko 40 takmičara, iz deset ekipa iz Novog Sada, Mužlje, Sremskih Karlovaca, Novog Miloševa, Zrenjanina, Gerontološkog centra, kao i ekipa domaćina, a kao najbolji su se pokazali penzioneri iz Sremskih Karlovaca