Prvi solistički koncert grupe “Vanja con Trios”

Nakon sportskih igara na vodi, za sve ljubitelje dobrog zvuka, organizatori Kancelarija za turizam i grad Kikinda su u okviru Kikindskog leta organizovali i prvi solistički koncertz grupe, koja postoji već četiri godine i niže uspehe Vanja con Trios. Kako je navela Jasmina Milankov ispred Kancelarije za turizam, sudeći prema posećenosti od strane sugrađana, kada su dešavanja u pitanju, može se reći da je kolažni program primeren za sve uzraste i ukuse.

-Zadovoljni smo  odzivom sugrađana. Imali smo nameru da osluškujući želje sugrađana, priredimo što zanimljiviji program, kako bi zadovoljili sve ukuse. Sportski centar se takođe, pored Kulturnog centra i Narodnog muzeja uključio u celu manifestaciju, tako da smo evo imali prve  Igre na vodi, koje su okupile veći broj gledaoca. Nakon sportskih dešavanja, koja su trajala tri dana, sledi muzički hepening. Grupa Vanja con Trios.

Vanya con Trios je akustični sastav, oformljen 2014. Čine ga Vanja Grastić, Stefan Boškov, Miloš Simić i Darko Jovanović. Svi članovi benda imaju višegodišnje iskustvo na lokalnoj muzičkoj sceni, u raznim muzičkim žanrovima. Do sada je dokazano da im najbolje leže ritmovi i melodije karakteristični za vojvođansku ravnicu. Ovo je prvi veliki koncert benda, čija je pesma „Karta u jednom pravcu“ izazvala veliko interesovanje i van granica Srbije.  Osnivač benda, tekstopisac, ali i autor gotove svih nota, Vanja Grastić kaže da se nije nadao baš tolikom uspehu najnovije pesme “Karta u jednom pravcu”

-Odziv koji je napravila ova nova pesma je prevazišao sva očekivanja, nismo se ni u najluđim snovima nadali ovakvom odjeku.. Donekle sam razmišljao da će pesma odjeknuti, zbog teme, koja je bliska i aktuelna u našoj državi  i svi se pronalaze ali baš ovako, to je ipak  van svih nadanja. Ovo je naš prvi solistički koncert, u Kikindi i drago mi je što ćemo se kikindskoj publici napokon predstaviti. nadam se da im se dopalo i iznenađenje u vidu tamburaškog orkestra, koji nam se pridružio na sceni u toku trajanja koncerta, a u okviru baš gore pomenute pesme.

Ređale su se autorske pesme, među kojima su sada već prepoznatljive „Jesenja“ i „Centar svet“. Kako objašnjava Grastić, koji potpisuje muziku za većinu pesama, kod njih se gotovo nikada ne miruje, izlaze iz jednog, ali već ulaze u drugi projekat, tako da uskoro možemo očekivati još neku pesmu u njihovom sada već prepoznatljivom žanru.