Prve trešnje na Zelenoj pijaci prodavane su po ceni od 150 dinara

Prvi junski pijačni dan, u smislu prvi petak na Zelenjaku, a tamo…što bi rekli vreva. I ovih i onih i sa ove, a i sa one strane. Svi nešto tvrde, zapitkuju, mršte se ili nose tek koji bućur nečega. Kako god, jesti se mora, amaterijal za sve to najbolje naći baš tu na zelenoj pijaci gde su u ponudi već i prve višnje i to po ceni od 150 dinara, koliko su stajale i trešnje. Sugrađanin Sava Grabić, čini se koliko dobro poznaje stranu i domaću pop i rok scenu, toliko dobro poznaje i vrste i slast prvih trešanja.

Danas je na tezgi broj šest, kod Branke bilo moguće kupiti dinju po ceni od 150 dinara, zatim kruške za 280 dinara, ananas 180, kivi korpa 150. Kada su čudne voćke u pitanju, onda izdvajamo i lubenice koje su cenjene 100 dinara po kilogramu. Jagoda je bilo, premda će ih iz dana u dan biti sve manje.

Ovih dana je i prvi grašak krenuo, te su prodavci tražili za njega 100 dinara, za krastavce od 50 do 90 dinara, paradajz 130, kupus 40, mladi krompir od 30 do 40, stari do 40. Kako smo mogli da čujemo, Kikinđani pazare i jednu  i drugu  vrstu.

Cvetna ponuda je kao i uvek podosta dobra. Gerberi, patuljasti su stajali 50 dinara, muškatle od 60 do 180, nevestin veo od 200 do 350, milion cvetova 200, a kraljevska begonija 150 dinara. Tezga Slavice Smiljanić, jedna je od najbolje opremljenih, ali i najposećenijih, između ostalog i zbog prijateljske reči i dobrog saveta.