Prve petunije na Zelenjaku, 20 dinara komad

Kikinđani u periodu kada se ne zna ni da li se sprema novogodišnje prase ili prvomajski roštilj, pazare ono što je nekako najsigurnije za pazariti. Obično su to domaće jabuke, koje na tezgama Jabuka sa peska, već odavno drže istu cenu, te ih je mereno u kilogramima moguće pazariti po ceni od 25 do 50 dinara.

Nešto ipak novo na Zelenjaku, svakako je sok, napravljen baš od jabuke, bez konzervansa ili pojačivača ukusu, a koji je moguće kupiti već od ove nedelje po ceni od 500 dinara za pet litara pravog soka, o čijem ukusu nema dovoljno epiteta, kažu oni koji su probali. Osim jabuka, u ponudi su ovih dana i prave domaće jagode, koje su trgovci prodavali po ceni od 340 dinara. Pomorandže su stajale 140 dinara, banane 130, limun 190 dinara, dok su kruške prodavane po ceni od 220 do 280. Ovih dana prava je potražnja i za ranim rasadima paradajza, za koji su trgovci i proizvođači tražili i do 25 dinara po komadu. Prema tvrdnji dugogodišnjeg proizvođača rasada Žive Penjina ovoga proleća je velika zainteresovanost sugrađana baš za sve vrste paradajza, kao i salate.

A kada krenu krajaprilske i početkomajske priče, polako se i trpeza popunjava, pa se i mladi krompir nađe, bar jednom nedeljno na trpezi. Ovih dana je za to povrće pošteni proizvođač od poštenog kupca tražio od 80 do 150 dinara. Mlada salata je prodavana po ceni od 15 do 25 dinara, mladi luk do 25 dinara, paradajz do 230, krastavci do 140, karfiol 160 dinara, dok je praziluk stajao do 100 dinara kilogram. Mladi kupus je priodavan po ceni od 60 dinara, mirođioja do 40 dinara veza, a tikvice je bilo moguće kupiti i po akcijskoj ceni, što znači 50 dinara kilogram.

Cvetna pijaca u ponudi ima  svega i svačega, prema komentaru sugrađanke Slavice Smiljanić.

Osim ovih vrsta cvetnica, đuđevak i jorgovan jo šplene mirisom i izgledom, po ceni od 50 dinara za buket, a počela je i prodaja prvih petunija, za koje su trgovci tražili 20 dinara za komad.