Prve intervencije Štaba zimske službe

Prvi sneg ove godine počeo je da pada juče u popodnevnim časovima, odnosno u 17 sati i 30 minuta. Za nepuna tri sata koliko je padao, sneg je formirao je pokrivač od 1 cm. Ovim povodom, Štab zimske službe prvi put je imao intervencije. Na putevima prvog prioriteta gradskih i vangradskih saobraćajnica posuta je so.

-Mi smo i danas u prvom stepenu pripravnosti. Čekamo da temperatura dostigne adekvatni nivo, pa da opet krenemo sa posipanjem soli, jer se ona, usled frekventnosti saobraćaja brzo istopi, naglašava Milivoj Linjački, komandant Štaba zimske službe.

U narednim danima pratiće se situacija na terenu, a u skladu sa njom će se ponašati i radnici Štaba zimske službe. Milivoj Linjački uputio je i apel svim vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu, te da budu oprezni zbog potencijalne poledice.

Soli ima dovoljno, a da su radnici kompanije „Vojput“ iz Subotice, kojoj je povereno održavanje lokalnih saobraćajnica, u prvom stepenu pripravnosti i da dežuraju 24 sata i u zavisnosti od prognoziranih vremenskih uslova. Dežurstvo će biti organizovano i za dane božićnih praznika.