Prva žena na čelu kikindske bolnice: Dr Vesna Tomin preuzela dužnost v.d.direktorice

Predana briga o zdravlju sugrađana, kadrovski razvitak i zanavljanje opreme, unapređenje zdravstvenih usluga kao i nastojanje da se zadrži što više mladih lekara, neki su od izazova koji očekuju novu v.d.direktoricu kikindske Opšte bolnice dr Vesnu Tomin.

Dosadašnja načelnica Dečjeg i školskog dispanzera, cenjen i omiljen kikindski pedijatar danas je preuzela rukovodeću poziciju u bolnici. Prva je žena na čelu ove zdravstvene ustanove koja danas ima 534 zaposlenih, nasledivši na tom mestu dosadašnjeg direktora dr Mirka Stoisavljevića.

-Želim da se zahvalim dr Stojisavljeviću za sve što je učinio za nas u proteklom periodu, a posebno u vreme pandemije. Nastojaćemo da sačuvamo sve što imamo, unapredimo sve što možemo i vredno i predano brinemo o zdravlju naših sugrađana.  Tim povodom želim da istaknem i koliko je sada važna imunizacija protiv kovida.

Bolje uslove za rad lekara i lečenje pacijenata doneće i najavljena rekonstrukcija bolnice koja će se odvijati fazno.

-Na taj način povećaćemo prostor i komfor za lečenje pacijenata. U skladu sa tim koliko ćemo se razvijati u kadrovskom smislu, tako ćemo se snabdevati i novom opremom. Pratićemo kadrovski plan i nastojati da što više naših mladih lekara zadržimo, a naravno nadam se povećanju kadrovskog plana – navodi dr Tomin.

Dr Stojisavljević, specijalista gastroenterologije koji je bio na čelu kikindske bolnice od oktobra 2016. godine, otišao je u zasluženu penziju.

-Siguran sam da sam dobio pravog naslednika. Dr Tomin će, ne sumnjam, predano raditi na unapređenju zdravstva, nabavci opreme, iznalaženju novih metoda dijagnostike i terapije. Zahvaljujem se svim našim radnicima koji su izdržali, ali i dalje neumorno rade u borbi protiv virusa korona- rekao je dr Stojisavljević.

Dosadašnji direktor bolnice navodi da je ponosan na obnavljanje opreme u bolnici kao i novine u lečenju među kojima je – polipektomija, odstanjivanje polipa iz creva i operacija katarakte za koju očekuje da će početi krajem godine.

-Uvedena je i nova metoda elektromioneurografija, koju obavlja dr Nikola Vukobrat. Dr Slobodan Lazarov je završio subspecijalizaciju iz dečje pulmologiju.

Dr Tomin imenovana je za v. d. direktora Opšte bolnice Kikinda 2. juna odlukom Pokrajinske vlade. Medicinski fakultet u Novom Sadu završila je 1988. godine, a specijalizaciju iz pedijatrije 1996. godine.

Za izuzetnu posvećenost u lečenju dece i omladine kao i unapređenje rada Dečjeg i školskog dispanzera 2018. nagrađena je godišnjom nagradom Grada Kikinde.