Prva nagrada za kikindske predškolce na muzičkom festivalu u Rumuniji

Na Međunarodnom takmičenju iz recitatorskog, vokalno – instrumentalnog stvaralaštva i tradicionalnih igara, koje se održalo u mestu Điroko nadomak Temišvara, orkestar PU „Dragoljub Udicki“ osvojio je prvo mesto.

U konkurenciji od 30 grupa iz Rumunije, Bugarske i Srbije, orkestar PU „Dragoljub Udicki“ osvojio je prvu nagradu na internacionalnom muzičkom festivalu. Takmičenje je održano 4. i 5. maja, a mali muzičari došli su kući puni utisaka.

Deca imaju želju da slobodno stvaraju zvukove i melodije. Dinamičan i živahan ton u njima izaziva radost i sreću. Vaspitačica Danijela Tamaši rekla nam je nešto više o nastupu napih najmlađih sugrađana u Rumuniji.

                 

-Predstavili smo se sa dve narodne kompoziciji „Hajde, Kato“ i „Pred Senkinom kućom“. Deca i mi smo uživali, a ovo iskustvo nam je dragoceno, kaže Danijela Tamaši, vaspitačica u vrtići „Plavi čuperak“.

Orkestar funkcioniše u okviru dodatnih programa Predškolske ustanove već nekoliko godina. Vredno se pripremaju, a ova nagrada predstavlja njihov najveći uspeh do sada, dodača je vaspitačica iz vrtića „Bambi“ Miroslava Trifunac.

Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ i lokalna samouprava snosili su sve troškove putovanja, dok su troškove boravka platili domaćini. Kikindska i temišvarska predškolska ustanova već nekoliko godina unazad sarađuju, na obostrano zadovoljstvo.