Prva fijakerijada, koja je održana u Novim Kozarcima premašila očekivanja organizatora.

Još jedna od manifestacija, podržana od strane lokalne samouprave, koja je organizovana u Novim Kozarcima naišla je na vrlo dobar odziv, kako učesnika tako i posetilaca. Na imanju Lisović, porodice Bogojević vrvelo je od velikog broja zaljubljenika u konjičke sportove. Više od 40 zaprega, od kojih su neki profesionalno u tom sportu, a neki pretenduju da to postanu,  smenjivalo  se u okviru više disciplina. Kako je naveo organitzator, inače predsednik sportskog udruženja „Zelenac“Miodrag Bogojević, nisu očekivali tako dobar odziv.

Fijakerijada u selu u kom do nedavno u porodičnim gazdinstvima ni nije bilo konja je veliki uspeh za organizatore. Ideju, ali i njena relalizaciju pokrenuli su članovi udruženja „Zelenac“, što je delovalo kao podstreh za žitelje Novih Kozaraca da nabave najčešće lipicanera.

Takmičari su terali konje u dva reda, zatim u popularnu osmicu. Sudije ocenjuju hod, zatim izgled samih vozača, fijakera, suvozača, ali i izgled i hod konja, a nakon toga se boduju i ocenjuju. Kao najbolji, kada je jednopreg u pitanju, bez konkurencije bio je učesnik iz Barande. Posetioci su čestim aplauzom bodrili zapregu Borka Jovina Bisića, koji nije prvi put na takvim trkama, što se moglo i videti.  Zaprega gazdinstva Ristić, iz Novih Kozaraca, u odnosu na pobednički jednopreg  iz Barande, prvi put je imala takmičarski zadatak.

Bilo je i onih, kojima nije prvi put da se takmiče. Broj konja, koje su doneli, jasno govori da se radi o profesionalcima, kao što je ekipa iz Nadalja. Među takmičarima našla se i Kikinđanka Jelena Šorak, iz KK “Banat”, koja se pobrinula da njeni konji ne budu na suncu, nije ispuštala svoju kobilu Zen iz ruku, što je dokaz velikog prijateljstva, ali i ljubavi prema ovim plemenitim životinjama.